Kaybolduğu sanılan dağcılar ekipleri harekete geçirdi

Kaybolduğu sanılan dağcılar ekipleri harekete geçirdi

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'na giren ve buradan çıkışları yarım gün geciken dağcılık kulübü üyelerini bulmak için arama kurtarma ekipleri seferber oldu- Ekip, kanyonun girişinden kendi imkanlarıyla çıktı

MUĞLA (AA) - Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'ndan planlanan zamanda çıkmayan dağcılık kulübü üyeleri, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerince aranırken kanyonun girişinden kendi imkanlarıyla çıktı.

Alınan bilgiye göre, İzmir'de faaliyet gösteren Doruk Dağcılık Kulübü üyelerinden oluşan 11 kişilik ekip, kanyon yürüyüşü yapmak için Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Palamut Mahallesi'nden cumartesi sabah saatlerinde Saklıkent Kanyonu'na girdi.

Ekibi minibüsle girdikleri noktaya bırakan ve kanyon girişinde çıkışlarını bekleyen kişi, pazar günü akşam saatlerine kadar gelen olmayınca durumu jandarmaya bildirdi.

Yakınlarının da ulaşamadığı dağcıları bulmak için sabah saatlerinde AKUT ve AFAD ekiplerince kanyonun içerisinde ve dağdan arama çalışması başlatıldı. Arama yapıldığı sırada dağcıların Saklıkent Kanyonu girişinden çıktıkları bilgisi üzerine yaklaşık 5 saat süren arama çalışması sonlandırıldı.

Dağcılık Kulübü ekip lideri Mustafa Arız, gazetecilere yaptığı açıklamada, kulübün 2016 faaliyet programında yer alan "Saklıkent Kanyonu'nu boydan boya geçme" etkinliği için kanyona girdiklerini söyledi.

Çıkışlarının yarım gün gecikmesi nedeniyle arkadaşlarının ve ailelerinin endişelendiğini ifade eden Arız, "AKUT ve AFAD buradaydı ve bizleri aramışlar. Programımıza göre burayı 2 günde geçecektik. İki gün önce dağda olan yağış nedeniyle kanyonun içerisi tamamen çamur doluydu. Yer yer çamur boynumuza kadar ulaşıyordu ve zor anlar yaşadık. Gecikmeli de olsa tüm ekip sağ salim kanyondan çıktık." dedi.

Saklıkent Kanyonu'nu Türkiye'de ilk kez 10 kişiyle geçen grup olduklarını iddia eden Arız, amaçlarının kanyonun güzelliğini tanıtmak olduğunu dile getirdi.

Etkinliğe oğlu ile katılan Türkay Örs ise kanyon içindeki bazı yerlerin su ve çamurla dolu olmasının işlerini güçleştirdiğini bu nedenle planlanan zamanda çıkamadıklarını anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :