Kaybolan amca çocuklarından haber alınamıyor

Kaybolan amca çocuklarından haber alınamıyor

Güroymak ilçesine bağlı Çayarası köyündeki dağlık alanda kaybolan amca çocukları 5 yaşındaki Serpil ve 4 yaşındaki Bilal Bayhan'dan bir gündür haber alınamıyor

BİTLİS (AA) - Güroymak ilçesine bağlı Çayarası köyündeki dağlık alanda kaybolan amca çocuklarından bir gündür haber alınamıyor.

Alınan bilgiye göre, amca çocukları olan 5 yaşındaki Serpil ve 4 yaşındaki Bilal Bayhan, dün öğle saatlerinde oyun oynamak için evlerinden çıktı.

Çocuklarının eve dönmemesi üzerine telaşlanan aileleri, köyde arama çalışmalarına başladı.

Aramalara rağmen çocukların bulunamaması üzerine köy muhtarı durumu jandarmaya bildirdi.

Bunun üzerine arama çalışmaları için bölgeye çok sayıda jandarma, köy korucusu ile Bitlis ve Van'dan İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri gönderildi. 

Ekipler şiddetli yağışın hakim olduğu bölgede, sabaha kadar arama çalışmalarını sürdürdü. 200 kişilik jandarma timinin dedektör köpeklerle, hava destekli sürdürdüğü arama çalışmalarından henüz sonuç çıkmadı.

Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde kaybolan çocukların bulunması için devletin bütün imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Bitlis ve Van'dan gelen AFAD ekipleriyle, köy korucuları, jandarma timleri ve köylülerle arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Burada devlet ve vatandaş işbirliğinin çok güzel örneği yaşanıyor. Jandarmaya bağlı kurtarma timleri de helikopterle bölgede arama çalışması yürütüyor. Çocukların kaybolmasının üzerinden bir gün geçmesine rağmen sonuç alamadık. Bunu bir an önce neticelendirmek istiyoruz. Çocukları bulup ailelerine sağ salim teslim etmeyi ümit ediyoruz." 

Kaynak:Haber Kaynağı