Kaybedeni olmayan yarışmada sınav yapıldı

Kaybedeni olmayan yarışmada sınav yapıldı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışmasının sınavı yapıldı.

 Sınavın Konya ayağında 31 İlçede 54 farklı okulda 10 binlerce genç, derece alabilmek için yarıştı. Heyecanlı olduğu gözlenen öğrenciler sınav saati öncesi kendileri için ayrılan sınıflarda yerini aldı. Sınavda görme engelli bir öğrenci de refakatçısı ile yarışa katıldı.  “Kaybedeni olmayan sınav” sloganı ile düzenlenen sınavı çeşitli okulları ziyaret ederek takip eden AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Konya Lisesi’nde sınıfları gezdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Konyamızda onbinlerce öğrencimiz Siyer-i Nebi yarışmamıza katılıyor. Sınavlarımızı 54 okulda aynı anda gerçekleştiriyoruz. Allah’a şükür Türkiye genelinde 100 binlerce gencimiz bu sınava katıldı. Bundan yaklaşık 2 ay önce başlatmış olduğumuz yarışmamızda öğrenciler ‘Son Peygamber Hz. Muhammed’ isimli, Ahmet Cevdet Paşa’nın kitabından sınava hazırlandı. Efendimiz’in hayatını öğrenmek, öğretmek bizim için önemli bir görev. Çok büyük bir şeref. Bu yarışmaya destek veren başta Milli Eğitim Bakanlığımız, Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz, ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz, okul müdürleri öğretmenlerimiz, velilerimize ve sınava katılan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

kaybedeni-olmayan-yarismada--(4).jpg

ÖDÜLLER 31 ARALIK AKŞAMI VERİLECEK

“Peygamber Efendimiz’in hayatını öğrenme adına kim ne hizmet yaparsa yapsın takdire şayandır” diyen Parlak, şöyle konuştu: “Bu manada birinci dönem liseli öğrencilerimizi kapsayan yarışmamızı gerçekleştirdik. Nasip olursa ikinci dönem de ortaokullu öğrencilerimiz ile alakalı siyer-i nebi yarışmasını yapmış olacağız. Dereceye giren öğrencilerimize 31 Aralık akşamı, Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek  Mekke’nin Fethi programında ödülleri takdim edilecek. 1.’ye 3 bin TL, 2.’ye 2 bin, 3.’ye bin, 4. ve 5.’ye yarım altın, 6. ve 7.’ye çeyrek altın, 8, 9 ve 10.’ya da gram altın hediye edilecek. Aynı zamanda Genç İstikbal Dergisi aboneliği hediye edilecek.  Türkiye genelinde ise 1.’ye 8 bin TL, 2.’ye 6 bin TL, 3.’ye de 4 bin TL hediye edilecek. Bazı öğrenci kardeşlerimizle görüştüğümüz zaman onlar diyor ki, ‘Bu kitabı 3-4 defa okudum, annem okudu, kardeşlerim okudu, abim, babam okudu’ şeklinde söylemler oldu. Allah’a şükür evlerde siyer, peygamberimizin hayatı  gündem oldu. Türkiyemizde 200 bin civarı gencimiz bu yarışmaya katıldı. Aileleri ile birlikte her birini 5 kişi sayarsak, 1 milyon kişi Efendimizin hayatını gündemlerine soktu. Bu sınav kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Efendimizin hayatını öğrenmek, bu dini öğrenmenin vesilesidir. Kur’an’ın nasıl yaşandığının meselesidir. Kur’an’ın nasıl daha iyi yaşandığını siyeri tatbik ederek öğrenebiliriz. Emeği geçen teşkilat mensuplarımıza, gönüllü hizmet eden öğretmen ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Konferans, eğitim ve kamplarımız, okuma gruplarımız devam edecek.”

kaybedeni-olmayan-yarismada--(6).jpg

YARIŞMAMIZ HAYRA VESİLE OLDU

Parlak’a eşlik eden AGD Meram Şube Başkanı Oğuzhan Kara da yaptığı konuşmada, “Biz Meram teşkilatı olarak tüm mahallelerimize ulaştık, binlerce gencimize ulaştık. Stantlar kurduk, seminerler, hasbihal programları yaptık. Gençlerimize, Efendimizin ilahi mesajlarını ulaştırdık. Bu yarışmamız hayra vesile oldu. İnşallah bu sınavdan sonra gençlerimiz Efendimizi daha iyi anlamış olur, hayatlarına tatbik ederler. Sınavdan sonra da genç kardeşlerimizle kitap okumalarımız, sohbetlerimiz, sosyal etkinliklerimiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.

AGD Konya Şube Organizasyon ve Planlama Komisyon Başkanı Muhammed Vehbi Birer de yaptığı konuşmada, “Tüm ilçelerimizde bu sınavla ilgili yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Okullarımızda konferanslar. Stant çalışmaları gerçekleştirildi. Konyamızda 10 binlerce öğrencimiz bu sınava katıldı. Dernek mensuplarımıza bu çalışmada gösterdikleri gayretten ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.