Ortaokullar Siyer-i Nebi Yarışması yapıldı

Ortaokullar Siyer-i Nebi Yarışması yapıldı

AGD tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Ortaokullar Siyer-i Nebi Yarışması Konya’da 10 binlerce gencin katılımı ile yapıldı. Başkan Parlak, “Efendimiz’i okumak, sonra anlamak ve yaşamak için yapılan çalışma bizim için çok önemli” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) bu yıl ortaokullar düzeyinde dördüncüsünü düzenlemiş olduğu Siyer-i Nebi Yarışması büyük bir heyecan ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Türkiye’nin her yerinde yüz binlerce öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebi Yarışması’nda öğrenciler Mustafa Soykök’ün ‘En Sevgili’ kitabından sorumlu tutuldu. Konya’da da düzenlenen yarışmaya onbinlerce genç katılırken, 173 okulda sınav gerçekleştirildi.

ÖDÜLLER RAMAZAN AYINDA VERİLECEK

Gerçekleştirilen sınav sonrası bir açıklama yapan AGD-MGV Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Türkiye geneli yaklaşık 2 aydır hazırlanmakta olduğumuz, Siyer-i Nebi Ortaokullar Yarışmasını icra ettik. Biliyorsunuz ki 2 ay süresince  dağıtmış olduğumuz Mustafa Soytürk Hoca’nın ‘En Sevgili’ kitabı ile ilgili öğrencilerimiz hazırlık yaptılar ve bu kitaptan bir sınava girdiler. Konyamızda da 10 binlerce kişi sınavımıza katıldı. 173 okulumuzda bu sınavı düzenliyoruz. Türkiye genelinde 300 binden fazla öğrencimiz bu sınav katılıyor. Önce Efendimiz’i (S.A.S.) okumak, sonra anlamak ve onun gibi yaşamak hususunda yapmış olduğumuz, hayatı öğrenme için yapılan bu çalışma bizim için çok önemli.

Bu hususta öncelikle katılan öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Onlara destek veren ailelere ve velilere, Milli Eğitim camiasına, öğretmenlerimize, maddi manevi destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Parlak, dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin Ramazan ayı içerisinde takdim edileceğini sözlerine ekledi.

kaybedeni-olmayan-sinav-yapildi-(3).jpg

BAHARI BAŞLATAN ÇİÇEK OLACAKLAR

AGD Meram İlçe Başkanı Oğuzhan Kara da yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “AGD’mizin Türkiye genelinde yapmış olduğu Siyer-i Nebi yarışmasının Meram ilçemizde de gerçekleştiriyoruz. Sınavımıza yoğun bir ilgi oldu. Binlerce öğrencimiz bu sınava katılıyor. 70 okulumuzdan bu sınava katılım var. 17 okulumuzda bu sınavı gerçekleştiriyoruz.  Bu sınavda gençlerimiz dünü bilecek, bugünü anlayacak, yarına yöne verecek. Bu gençlerimiz baharı başlatan çiçek olacaklar. Derneğimizin Türkiye genelinde yaptığı bu çalışma, inancına bağlı, imanlı inançlı, şuurlu nesiller olma noktasında, Efendimiz’in hayatını öğrenip, hepimize yöne verecek. İnşallah en hayırlı neticeler alınır.”

kaybedeni-olmayan-sinav-yapildi-(4).jpg

kaybedeni-olmayan-sinav-yapildi-(5).jpg