"Kayakla oryantiringde ilkleri yaşıyoruz"

"Kayakla oryantiringde ilkleri yaşıyoruz"

- Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Akyüz:"Milli takım düzeyinde ilk kez Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası'na katılacağız"


ANKARA (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, kayakla oryantiringde Türkiye'nin ilkleri yaşadığını söyledi.

Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası'nın bu yıl şubat ayında Bulgaristan'da düzenleneceğini hatırlattı.

Türkiye'nin, bu disiplinde son dönemde gelişim gösterdiğini belirten Akyüz, "Milli takım düzeyinde ilk kez Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası'na katılacağız." dedi.

2019 Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası'nın da Erzurum'da gerçekleştirileceğine işaret eden Akyüz, "Bu şampiyonayı hiç düzenlemediğimiz için teknik ekibimiz de Bulgaristan'a gidecek. 2019'a ilişkin bir sunum yapacağız. Ülkeleri Türkiye'deki şampiyonaya davet edeceğiz. Sporcularımız da ülkemizdeki şampiyona öncesi tecrübe edinmiş olacak. 'Kayakla oryantiringde ilkleri yaşıyoruz.' diyebiliriz." ifadelerini kullandı.


- "İki büyük sınavımız var"


Akyüz, 2020 Gençler Dünya Şampiyonası'nın da Kocaeli'nin ev sahipliğinde yapılacağına dikkati çekerek, "Oryantiring, olimpiyatta yer almadığı için bu branşta Dünya Şampiyonası en önemli organizasyon. Avrupa ve Dünya Şampiyonası olmak üzere ülkemizde iki büyük sınavımız var." diye konuştu.

Başkanlık görevini 15 aydır sürdürdüğünü dile getiren Akyüz, bu süreçte oryantiringi tabana yaymak için yoğun çaba harcadıklarını vurguladı.

Akyüz, harita çiziminde önemli aşama kaydedildiğini belirterek, 55 ayrı organizasyon düzenlediklerinin altını çizdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :