Kayak Federasyonunda olağan genel kurula doğru

Kayak Federasyonunda olağan genel kurula doğru

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar:"Fatih Kıyıcı görevinden istifade etmeden aday olamaz. Yönetim kurulunun aldığı karar, Fatih Kıyıcı'nın statüsüyle alakalı bir durum"- "Bu kararı almadan önce 4 üniversiteden mütalaa alınmıştır. Bu karar federasyonl

ANKARA (AA) - Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, başkan adaylığı başvurusunda bulunan ancak yönetim kurulu kararıyla başvurusu reddedilen Fatih Kıyıcı'nın, mevcut görevinden istifa etmeden aday olamayacağını savundu.

Başkan Yarar, 10 Mayıs Perşembe günü Ankara'da gerçekleştirilecek 4. Olağan Genel Kurul öncesinde yaşanan gelişmeleri, Ulus'taki Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

"Güneş balçıkla sıvanmaz" diyerek sözlerine başlayan Yarar, "Fatih Kıyıcı görevinden istifade etmeden aday olamaz. Yönetim kurulunun aldığı karar, Fatih Kıyıcı'nın statüsüyle alakalı bir durum." ifadelerini kullandı.

Kayak camiasının hukuk çerçevesinde çalıştığını dile getiren Yarar, şöyle devam etti:

"Tahkime gitmedi, çünkü bu kararın doğru olduğunu kendisini de biliyor. Karar Tahkime açık bir karar. Yönetim kurulunun aldığı her kararda da Tahkim yolu açıktır. Alınan karar sonrasında kendisi bilim insanına yakışmayan bir tavır içine girmiştir. Bu konuda mahkemelere bilirkişi olarak çağrılan 4 hocadan mütalaa aldık. Hukukta, şikayete tabi suçlar bölümü vardır. Mevcutta 11 kişinin böyle bir görevi ifa etmesi delil niteliği taşımaz. Türkiye’de bir ilktir, ilk olması yanlış olduğunu göstermez. Sen burada fiilen çalışamazsın. 4 üniversiteden mütalaa alınmıştır. Bu karar federasyonlarda bir tarihtir. Hukuk üstünse, yönetim kurulu hukuki bir karar almıştır. Bunun aksine savunanlar hukuku değil, statüyü savunmuştur."


- "Suç duyurusunda bulundum"


Başkar Erol Yarar, bugün itibarıyla Fatih Kıyıcı'nın seçme ve seçilme hakkını kaybettiğini iddia etti.

Yaşanan olaylarla ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğuna dikkati çeken Yarar, "Yeddi emine verdiğimiz evraklar çalındı. Bugün itibarıyla Fatih Kıyıcı, seçme ve seçilme hakkını kaybetmiştir. Hırsızlığın belgesi bana ulaştığında sizinle paylaşacağım. Kamu mülküne izinsiz girmek ağır bir suçtur. Azmettirmek de fiili yapan kadar suçtur. Fatih Kıyıcı'nın bugünden sonra haklarından vazgeçmesi gerekir. Kendisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda 'bu evrakları federasyondan ben aldırdım' dedi. Bununla ilgili suç duyurusunda bulundum." ifadelerini kullandı.

Fatih Kıyıcı'nın aday olacağıyla ilgili kendisine çeşitli çevrelerden bilgiler geldiğini ancak kendisinin bunlara itibar etmediğini anlatan Yarar, şunları kaydetti:

"Fatih Kıyıcı aday olacak' diyen herkesi kovaladım. Onun, oyunun parçası olmayacağını söyledim. Ahlak öncelikli bir tanımlama yaptık. Fatih Kıyıcı son yönetim kurulunda dahi 'ben aday olacağım' demedi. Açıklama yönetim kurulu toplantısından 15 gün sonra Erzurum’da geldi. Bu sürecin üzüntüsünü yaşadık. Delegenin en büyük desteğini alan kişi olarak karşınızda oturuyorum. Ben bu şahıslarla hiçbir zaman pazarlık yapmayacağım. Fatih Kıyıcı'nın başkan adaylığı yönetim kurulumuz tarafından reddedilmiştir."


- "Tehdit edildik"


Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar, 3. Olağan Genel Kurul’da 3 oy farkla seçildiklerini hatırlatarak, "O dönem için sürpriz oldu. Kayağın çok büyük değişime uğraması amacıyla aday olmuştuk. Kayakta devrim yapalım istedik." dedi.

Asıl ve yedek olmak üzere toplamda 29 kişilik listeyle yönetime geldiklerini belirten Yarar, sözlerini şöyle tamamladı:

"29 kişi 4 yıl içinde 9 kişiye inerek bugüne geldik. 20 kişilik eksik oldu. İlk istifa, ilk yönetim kurulu toplantısında oldu. Federasyonlarda icraatlardan önce beklentiler öne çıkıyor. Bu nedenle ilk toplantıda istifalar oldu. Şahsi beklentileri hiçbir zaman karşılamayacağımı söyledim. Bir delegesi olmadan seçilen bir başkanım. Vermeye gelenler genelde icraatçı olurlar. Tehdit edildik. Çeşit çeşit ayak oyunlarıyla karşılaştık. 4 senede yıkılmadan 9 kişiyle finişe ulaştık ve 4. olağan genel kurula geldik."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :