Kayabaşı'ndaki TOKİ dükkanlarının tamamı satıldı

Kayabaşı'ndaki TOKİ dükkanlarının tamamı satıldı

TOKİ'nin Başakşehir Kayabaşı'ndaki 77 iş yeri, yüzde yüz artışla 43 milyon 160 bin liraya satıldı

İSTANBUL (AA) - Turyap'ın müzayedeye çıkardığı, mülkiyeti Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) ait Başakşehir Kayabaşı'ndaki 77 iş yerinin tamamı satıldı.

Turyap tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgesinin tek ticari aksında bulunan dükkanları almak için bayrak yarıştıran 300'e yakın katılımcı izdiham oluşturdu.

Muhammen bedel toplamı 21 milyon 500 bin lira olan taşınmazlar yüzde yüz artışla 43 milyon 160 bin liraya satılırken, 94 bin liradan başlayan fiyatlarla teklif alınan iş yerlerinde en yüksek teklif 1 milyon 300 bin liraya çıktı. 25 metrekareden 126 metrekareye kadar ölçüleri değişen iş yerleri yüzde 25 peşin, 120 ay vade ile satıldı. Yüzde yüz artışla üç saat içinde 77 iş yerinin tamamının satılması bölgenin yatırım cazibesini gözler önüne serdi.

Verilen bilgiye göre, Kayabaşı 17. Bölgenin yakınında konumlanan projede bir arada bulunan ticari üniteler küçük ve orta ölçekli işletmelere alternatif oluşturuyor. Yerleşim alanlarının alışveriş ihtiyacını karşılamaya yönelik tasarlanan iş yerleri cadde perakendeciliğine uygun inşa edildi.

Tüm iş yerlerinin girişleri geniş bir avluda konumlanarak alışveriş yapmaya gelenlere geniş cepheli vitrinlerle ulaşma imkanı sağlıyor. Büyük bir meydan, kent mobilyaları, saat kulesi ve süs havuzları, araç trafiğine kapalı bir cadde bu projenin öne çıkan diğer özellikleri arasında yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :