Kavas: Türkiye Sınırları Kaldırdı

Kavas: Türkiye Sınırları Kaldırdı

3. Uluslararası Öğrencilik Sempozyumunda konuşan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kavas, İlimde sınır olmayacağını belirterek, Türkiye’nin bu sınırları kaldırdığını kaydetti

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen 3. Uluslararası Öğrencilik Sempozyumu Dedeman Otelde gerçekleştirildi. Programda konuşan UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat amaçlarının Türkiye’yi eğitim üssü haline getirmek olduğunu söyledi. Türkiye’nin her öğrencinin beklentisini karşılayacak kadar büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Bolat, son dönemde uluslararası öğrencilere önem verildiğini ancak hala bazı sorunların devam ettiğini kaydetti.

kavas--(2).jpg

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise konuşmasında, yeni kurulan bir üniversite olmalarına rağmen 93 ülkeden öğrencilerinin bulunduğunu ve bin 200 öğrenciyi geçtiklerini söyleyerek, “Bunlarında 3'te 1’i yüksek lisans ve doktora öğrencisiyse bu çok önemli bir gelişmedir. Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İnşallah sorunlarımız gederek azalmış ve mezunlarımız çoğalmış bir şekilde bu programlar devam eder. Gittiğimiz ülkelerde gördüğümüz öğrencilerimiz bizim gönül elçimiz” dedi.

YABANCI ÖĞRENCİLER BİZİM HEMŞERİMİZ OLMALI

Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de uluslararası öğrencilerin bize değerlerimizi yeniden hatırlattığını belirtti. Konya ile uluslararası öğrencilerin sadece eğitim hayatıyla değil sosyal, kültürel hayatla da buluşmalarını istediklerini söyleyen Akyürek, “Konya’da yaşıyorsa bizim hemşerimiz olmasını amaçlamamız gerekiyor” dedi.

AK Parti Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ve Hüsnüye Erdoğan açılış konuşmalarının ardından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kavas baş konuşmacı olarak sunumunu gerçekleştirdi. İlimde sınır olmayacağını ifade eden Kavas, Türkiye’nin bu sınırları kaldırdığını kaydetti. Ferit Hepokur-Memleket