Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına ağırlık verilecek

Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına ağırlık verilecek

Muğla Valisi Çiçek:- "Kaunos, limanıyla, ölçü ayar aletleri ve doğasıyla mükemmel bir yer. Biz bu medeniyeti dünyaya tanıtmak istiyoruz"

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Kaunos Antik Kenti, 2 bin 400 yıllık kaya mezarları, 5 bin kişilik tiyatrosu ve Demeter Kutsal Tapınağı ile ziyaretçilerini ağırlıyor.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik ve ilgililerle, Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Işık, yaptığı açıklamada, kentin tarihe ışık tutan ören yerleri arasında bulunduğunu söyledi.

Kaunos'un Anadolu insanının kurduğu bir kent olduğunu belirten Işık, "Liman kenti olması açısından da çok önemli. Kaunos şehri Dalyan deltasının oluşumu sırasında eski gücünü, ihtişamını yitirmiştir. Deltanın oluşumu ve ticari gemilerin limanlara girememesiyle kent yavaş yavaş çökmeye başlıyor" dedi.

Işık, Kaunos'taki Demeter Kutsal Tapınağı'nın kent için çok önemine değinerek, sadece kadınların kutladığı bayramın burada yapıldığını ifade etti.

Vali Çiçek de Kaunos'un geçmişte yaşananları günümüze aktaran bir kent olduğunu dile getirdi. Kaunos'un, tarihin yanı sıra doğasıyla da gelenlere hitap ettiğini belirten Çiçek, şöyle dedi:

"Kaunos, limanıyla ölçü ayar aletleri ve doğasıyla mükemmel bir yer. Biz bu medeniyeti dünyaya tanıtmak istiyoruz. Misafirler, kentin güneyinde bulunan Dalyan Kanalı'ndan İztuzu'na giden teknelerle hem doğanın güzelliğini hem de Kaunos şehrinin güzelliğini yaşıyorlar. Burada sadece tarih ve deniz değil aynı zamanda birçok endemik bitki, balık ve kuş türü var. Bu nedenle buradaki turizmi insanlık alemine daha iyi sunmak adına gerekli tedbirleri alıyoruz."

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı