"Katılım bankacılığında ürün çeşitliliği önemli"

"Katılım bankacılığında ürün çeşitliliği önemli"

Türkiye Finans Katılım Bankası Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uzun: - "Katılım bankacılığında en önemli noktalardan biri, ürün çeşitliliğini artırmak. Bunu hızlandırabilmek için TKBB bünyesinde bir Ar-Ge departmanı oluşturulması yönünde bir öner

İSTANBUL (AA) - Türkiye Finans Katılım Bankası Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, "Katılım bankacılığında en önemli noktalardan biri, ürün çeşitliliğini artırmak. Bunu hızlandırabilmek için Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) bünyesinde bir Ar-Ge departmanı oluşturulması yönünde bir önerimiz var." açıklamasında bulundu.

Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Finans'ın ana sponsorluğunu yaptığı ve bugün İstanbul'da gerçekleştirilen "Finance News Turkey Forum'da (IFN Turkey)" katılım bankacılığı masaya yatırıldı.

Türkiye'den ve dünyadan konuşmacıların yer aldığı konferansta, katılım bankacılığı sektöründeki fırsatlar, trendler ve yeni ürünler konusundaki öngörüler paylaşıldı.

Açıklamada toplantıya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Hakan Uzun, konferansın sonunda gerçekleştirilen kapalı oturumda üst düzey katılımcılarla fikir alışverişi yapma imkanı bulduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Katılım bankacılığında en önemli noktalardan biri, ürün çeşitliliğini artırmak. Bunu hızlandırabilmek için TKBB bünyesinde bir Ar-Ge departmanı oluşturulması yönünde bir önerimiz var. Bu departmanda görev alacak ekipte, Türk ve İslam hukuku uzmanları, bankaların temsilcileri ve üniversitelerin öğretim üyeleri yer almalı. Ürün çeşitliliğini bu ekiple birlikte çok hızlı şekilde sağlayabiliriz. Katılım bankacılığı için ayrı bir mevzuat altyapısı oluşturulması gerek."

Açıklamada yer alan bilgiye göre, konferansın "Katılım Bankacılığı, 2023 Hedeflerinde Anlamlı Rol Oynayabilecek mi?" adlı oturumunda söz alan Türkiye Finans Katılım Bankası Bahreyn Şube Müdürü Metin Tekeci de Türkiye'de yapılan köprü, yol gibi büyük projelerde önümüzdeki dönemde İslami finansmanın da kaldıraç sağlayabileceğini kaydetti.

Özellikle Ortadoğu'da İslami finans enstrümanlarına yatırım yapmak isteyen büyük fonlar olduğunu belirten Tekeci, "Türkiye Cumhuriyeti, 2012 yılından beri sukuk ihraç ediyor. Önümüzdeki dönemde bu faaliyetin, büyük projeler için İslami finansmana özel yapılanmayı da getireceğini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :