Katarlı Bakan'dan Suudi Arabistan Veliaht Prensi'ne tepki

Katarlı Bakan'dan Suudi Arabistan Veliaht Prensi'ne tepki

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani: "Devletlerin gücü nüfusuyla ölçülmez. Yüz ölçümü açısından küçük bir devlet olabiliriz. Ancak bizde vatandaşlarına önem veren büyük beyinler ve kalpler mevcut" "Bölgede sadece komplo kurup, istikrarı hedef alan kalpleri ve

DOHA (AA) - Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Katar'ın nüfusunu küçümseyen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a, "Devletlerin gücü nüfusuyla ölçülmez" diyerek tepki gösterdi.

Katar merkezli Al Jazeera kanalında yayınlanan habere göre, Bakan Al Sani, Körfez krizinin çok önemsiz olduğunu ve kendisinin konuyu takip etmediğini ifade eden Suudi Prens Bin Selman'ın, "Katar'ın nüfusu, Mısır'da bir sokak insandan daha az." açıklamalarına cevap verdi.

Suudi yetkililerin Katar'la ilgili son dönemde art arda yaptığı açıklamaların, göstermeye çalıştıklarının aksine "zihinlerinin Katar'la meşgul olduğunu kanıtladığını" savunan Al Sani, şunları söyledi:

"Devletlerin gücü nüfusuyla ölçülmez. Yüz ölçümü açısından küçük bir devlet olabiliriz. Ancak bizde vatandaşlarına önem veren büyük beyinler ve kalpler mevcut. Öte yandan bölgede sadece komplo kurup, istikrarı hedef alan kalpleri ve beyinleri küçük, ufukları dar ama yüz ölçümü açısından büyük devletler de var."

Suudi Prens Bin Selman, daha önce yaptığı açıklamada, Körfez krizinin çok önemsiz olduğunu ve kendisinin konuyu takip etmediğini ifade ederek, "Katar'ın nüfusu, Mısır'da bir sokak insandan daha az." demişti.

Körfez krizine ilişkin ise Suudi Prens, "Katar ablukasının ABD'nin Küba'ya yaptığı gibi on yıllarca sürebileceğini" söylemişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :