Katar'dan "Bir Hayat Kurtar" girişimi

Katar'dan "Bir Hayat Kurtar" girişimi

Katar merkezli yardım kuruluşu RAF tarafından başlatılan girişimin amacı temel sağlık hizmetlerine erişemeyen bölgelere tıbbi destek sağlamak

DOHA (AA) - Katar merkezli Şeyh Sani bin Abdullah İnsani Yardım Kuruluşu (RAF), yetersizlik nedeniyle temel sağlık hizmetlerine erişemeyen bölgelere tıbbi destek sağlanması amacıyla "Bir Hayat Kurtar" adlı bir girişim başlattı.

"Bir Hayat Kurtar" girişimi, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen uluslararası konferansla duyuruldu. Konferansa, Katar İdari Kalkınma, Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı İsa bin Said en-Naimi, Sudan Sağlık Bakanı Bahr İdris Ebu Kırde, Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık'ın yanı sıra sağlık sektöründe etkin uluslararası kuruluşlardan 150'den fazla yetkili katıldı.

RAF Genel Müdürü Aid el-Kahtani, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın artık küçük bir köy değil küçük bir ev haline geldiğine işaret ederek, felaketlerin sadece meydana geldiği alanla sınırlı kalmadığını, diğer ülkelere de yayıldığını söyledi.

"Suriye'de yaşanan insani krizin olumsuz yansımaları Avrupa'da görülüyor, Latin Amerika ülkelerindeki olaylar kuzey bölgelerinde yankılanıyor." diyen Kahtani, Arap ülkelerinin de kendi topraklarının yanı sıra Asya ve Afrika'da yaşananlardan etkilendiğini belirtti.

"Bir Hayat Kurtar" girişimiyle dünya çapında sağlık sektörünün desteklenmesinin hedeflendiğini dile getiren Kahtani, bunun yolunun da hükümetler ile sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini artırmak ve bu alanda çalışan kadroları eğitmekten geçtiğini ifade etti.

Kahtani, proje kapsamında Birleşmiş Miletler'in konuyla ilgili heyetleri ile uluslararası, bölgesel ve yerel kurumlar arasında verimli dayanışma köprülerinin sağlamlaştırılması için çalışılacağını ifade etti.

Pilot bölge olarak Sudan'da denenen girişimin Yemen ve Suriye'nin yanı sıra Lübnan, Ürdün ve Gazze'deki Filistinlilere ait mülteci kamplarında hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Hassas bölgelerde sağlık hizmeti sunmak için yapılandırılmış bilimsel bir model geliştirmenin de hedefler arasında yer aldığı belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :