Katar'a yönelik medya kampanyası

Katar'a yönelik medya kampanyası

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani:- "5 hafta önce ABD'de Katar aleyhinde 13 makale yazıldı, QNA'nın hacklendiği gün ise bizim olmadığımız ancak aleyhimizde makale yazan tüm yazarların davet edildiği bir konferans düzenlendi. Bu bir tesadüf mü? Bunun cevabını

DOHA (AA) - Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ülkesini hedef alan bir medya kampanyası olduğunu ve buna karşı koyacaklarını söyledi.

Başkent Doha'daki Dışişleri Bakanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Al Sani, ABD'de Katar'a yönelik medya kampanyası ve Katar'ın resmi haber ajansının (QNA) sitesinin hacklenmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, Katar'a, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (İhvan) uzaklaşması için baskı uyguladığı" yönündeki iddiaları yanıtlayan Al Sani, "Katar ile ABD arasında her zaman güçlü ve stratejik ilişkiler olmuştur. İhvan ya da diğer İslami örgütlerden uzaklaşma konusu ise hiç bir görüşmede gündeme gelmedi. Katar'ın İhvan'la ilişkide olduğunu gösteren bir delil söz konusu değil. Bu konu medyada gündeme geldi ve biz defalarca Katar'ın siyasi partilerle değil hükümetlerle irtibat içinde olduğunu ifade ettik. İhvan eskiden olduğu gibi Mısır ve Tunus'ta hükümette yer alsaydı onunla irtibat kurardık." dedi.

Al Sani, özellikle ABD'de Katar aleyhinde yürütülen kampanyaya değinerek, "5 hafta önce ABD'de Katar aleyhinde 13 makale yazıldı, QNA'nın hacklendiği gün ise bizim olmadığımız ancak aleyhimizde makale yazan tüm yazarların davet edildiği bir konferans düzenlendi. Bu bir tesadüf mü? Bunun cevabını henüz bilmiyoruz. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor ancak burada Katar'ı hedef alan bir kampanya olduğu açık ve biz de buna karşı koyacağız." diye konuştu.

Saldırıyı Körfez ülkelerinin gerçekleştirmiş olma ihtimaliyle ilgili soruya Al Sani, "Saldırının kaynağıyla ilgili elimizde delil yok ama yeterli delile ulaşır ulaşmaz suçluları yargılayacağız. Saldırıdan 2 gün önce Riyad'da toplanmıştık ve ilişkilerimizle ilgili görüşmelerimiz olumluydu. Katar her zaman Körfez ülkeleriyle güçlü ve kardeşliğe dayalı ilişkiler kurdu. Biz, geleceğimizin bir olduğuna inanıyoruz, hepimiz bölgede yaşanan krizlerden aynı şekilde etkileniyoruz." diyerek cevap verdi.

Al Sani, Katar Emiri Şeyh Temim'e dayandırılan "gerçek dışı" açıklamaların gündemde tutulmaya devam etmesiyle ilgili olarak, "Medyanın bu yalan haberleri kullanmasını ve Katar aleyhinde kötü bir kampanya yürütmesini garip karşılıyoruz. Bu kuruluşların yaptıkları, profesyonellik derecelerini ortaya koymaktadır." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :