Katar Milli Günü kutlamaları

Katar Milli Günü kutlamaları

Doha'da gerçekleştirilen kutlamalara Katar Emiri Şeyh Temim, bakanlar ve diğer yetkililer katıldı- Katar Başbakan Yardımcısı Atiyye:"Aklı olan herkese şunu söylemek istiyoruz: Katar, suyu sıkılacak kadar yumuşak olmadığı gibi kırılacak kadar da sert değil

DOHA (AA) - Katar Milli Günü, Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin katılımıyla başkent Doha'da gerçekleştirilen geçit töreni ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Emirlik kararıyla 2007'den beri her yıl 18 Aralık'ta düzenlenen Katar Milli Günü kutlamaları çerçevesinde Doha sahilinde yapılan geçit törenine, Emir Şeyh Temim ile babası, eski Emir Hamed bin Halife Al Sani, bakanlar ve diğer yetkililer katıldı.

Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye, "İzzet ve İyilik Müjdesini Verin" sloganıyla gerçekleştirilen kutlamalardaki konuşmasında, "hikmet ve olgunluktan yoksun tasarruflar" sonucu bölgede özel bir durumun söz konusu olduğuna dikkati çekti.

Ülkenin güven ve istikrarını hedef alacak tehditler karşısında silahlı kuvvetlerin görev başında olduğuna işaret eden Atiyye, şunları kaydetti:

"Bizler tam hazırlık içerisindeyiz ve tereddüt etmeden işaretinizi (Katar Emiri Şeyh Temim) bekliyoruz. Barışta ve savaşta sizinleyiz, denize yürüsen arkandayız. Aklı olan herkese şunu söylemek istiyoruz: Katar, suyu sıkılacak kadar yumuşak olmadığı gibi kırılacak kadar da sert değildir. Katar halkı ne zulüm eder ne de zulme uğramayı kabul eder."

Katar devletinin resmi kuruluş tarihi 3 Eylül 1971 olmasına rağmen devletin kurucusu kabul edilen Şeyh Casim bin Muhammed Al Sani'nin, 1878'de yarımadadaki kabileleri birleştirdiği ve "Katar devleti fikrinin temellerinin atıldığı" tarih olan 18 Aralık, 2007'de Emirlik tarafından alınan kararla her yıl "Katar Milli Günü" olarak ülke çapında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Katar Milli Günü kutlamaları

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :