Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Kuveyt'te önde gelen siyasetçi, diplomat ve iş adamlarından oluşan bir grup, Körfez krizinin bir an önce çözülmesi çağrısı yaptı

KUVEYT (AA) - Kuveyt'te önde gelen siyasetçi, diplomat ve iş adamlarından oluşan bir grup tarafından yayımlanan ortak bildiride Körfez krizine çözüm bulunması istendi.

Körfez İşbirliği Konseyi'nin ilk genel sekreteri Abdullah Bişara ile eski Kuveyt Enformasyon Bakanı Sami en-Nasf'ın da aralarında olduğu 53 kişinin imzasını taşıyan bildiride, krizin bir an önce aşılmaması durumunda çözümsüz bir hâl alacağı ifade edildi.

Açıklamada, "Bu çözümsüzlük halinde bir yandan durmayacak bir kanama yaşanırken diğer yandan bu durum bölge ülkeleri arasında gerginliği artırmak isteyen bölgesel ve uluslararası güçlerin şansını artıracaktır." ifadelerine yer verildi.

Kuveyt Emiri'nin uzlaşı girişimine destek verilmesinin kenetlenmeye katkı sağlayacağına işaret edilen açıklamada bölge ülkeleri krizin aşılması için çaba sarf etmeye davet edildi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmelerinin ardından Körfez'de kriz patlak vermişti. Katar'a ambargo uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :