Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Bahreyn Dışişleri Bakanı Al Halife, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ile telefonda Körfez krizini görüştü

MANAMA (AA) - Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed bin Muhammed Al Halife'nin, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile telefonda Körfez krizini görüştüğü bildirildi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'da yer alan habere göre, Al Halife, Alman mevkidaşı Gabriel ile yaptığı telefon görüşmesinde Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz başta olmak üzere bölgedeki gelişmeleri ele aldı.

Al Halife Katar'ın, 13 maddelik talep listesine, "bölge ülkeleri ve halklarının güvenliği, istikrarın sağlanması ve tüm tarafların çıkarları için" olumlu cevap vermesini beklediklerini kaydetti.

Terörle mücadele başta olmak üzere tehlikeli meydan okumaların ihmale gelmeyeceğini ifade eden Al Sani, terör musibetinin ortadan kaldırılması için destek verenlerle mücadele edilmesi ve çabaların birleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel de Körfez sorununun çözümü noktasında harcanan çabaları, güvenlik ve barışın korunması için yapılan ortak çalışmayı desteklediğini ifade etti.

Gabriel'in bugün, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin çözümü çerçevesinde Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Kuveyt'i kapsayan 3 günlük Körfez turuna çıkması bekleniyor.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani’nin ülkesinin, ambargo uygulayan dört ülkenin daha önce kendilerine ilettiği talep listesine yanıtını gün içerisinde Kuveyt'e teslim ettiği bildirilmiş ancak Doha'nın verdiği yanıta dair bilgi verilmemişti.

Katar'a tavır alan ülkelerden, Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn'in, Doha yönetimine, ilişkilerin düzeltilmesi için Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün kapatılması, İran'la ilişkilerin kesilmesi ve El-Cezire televizyonunun kapatılması gibi maddelerin de bulunduğu 13 maddelik talep listesi yöneltmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :