Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyesi Codal:- "Zalimler, mazlumlara destek olan Katar gibi ülkelerin STK'ların, insan hakları örgütlerinin çalışmalarını sonlandırarak, emellerine ulaşacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar" - Hamas Sözcüsü Zuhri:- "Bugün Kö

ANKARA (AA) - Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyesi Serkan Codal, "Zalimler, mazlumlara destek olan Katar gibi ülkelerin STK'ların, insan hakları örgütlerinin çalışmalarını sonlandırarak, emellerine ulaşacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar." dedi.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunca "Terörizm ve Emperyalizm" konulu basın toplantısı düzenlendi.

Platform adına toplantı metnini okuyan Codal, emperyalist devletlerin, tarih boyunca İslam coğrafyasında yaptıklarını anlattı.

El-Kaide, DEAŞ gibi örgütlerin emperyalistlere hizmet ettiğini belirten Codal, "En son teknoloji ürünü silahlarla güçlendirdikleri PKK ve PYD'nin rahat ilerlemesi için siyasi olarak devletleri terörle suçluyorlar. Şimdi muhalefeti sahada bitiremeyenler bir köşede sıkışmış halka yardım yapan STK ve devletleri sırf kendi çıkarlarına hizmet etmiyor diye terörist ilan ediyorlar." diye konuştu.

Zalimlerin, zulümlerini farklı bahanelerle devam ettirdiğine dikkati çeken Codal, "Zalimler, mazlumlara destek olan Katar gibi ülkelerin STK'ların, insan hakları örgütlerinin çalışmalarını sonlandırarak, emellerine ulaşacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar." dedi.

Codal, bütün baskı ve dayatmalara karşın, mazlum ve mustazaf halkların yanında olmayı, zulmü ve zalimi deşifre etmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

- "Türkiye Cumhuriyeti'nin sergilemiş olduğu tavrı takdir ediyoruz"

Toplantıya katılan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de Körfez ülkelerinde yaşanan siyasi gelişmelere değinerek, bunların doğrudan Filistin'i ve Hamas'ı ilgilendirdiğini söyledi.

Ebu Zuhri, bugün bazı Arap devletlerinin Hamas'ı terör devleti olarak dünyaya lanse ettiklerini belirterek, "O Arap devletlerine bizim söyleyeceğimiz, Hamas asla ama asla bir terör örgütü değildir. Halkın seçimiyle, demokratik bir şekilde gelen bir harekettir." ifadelerini kullandı.

Bütün bu yıldırma, karalama hareketine karşı asla boyun eğmeyeceklerinin altını çizen Ebu Zuhri, "Bugün Körfez devletleri arasındaki siyasi çekişmeler ve problemleri endişeyle izlemekteyiz. Bir an evvel bitmesini ve Hamas'a yapılan haksızlıklardan dönülmesini temenni ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin sergilemiş olduğu, olumlu ve uzlaştırıcı tavrını da takdir ediyor, kendilerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Gazze halkının, Katar'a desteklerini göstermek için sokaklara çıktığını aktaran Ebu Zuhri, Katar'ın bulunduğu konumun doğru olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini düşündüklerini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :