Katar Emiri Şeyh Temim Cidde'de

Katar Emiri Şeyh Temim Cidde'de

DOHA (AA) - Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'la görüşmek üzere Cidde'ye geldi. Katar resmi haber ajansı QNA, Katar Emiri Temim'in Suudi Arabistan Kralı...

DOHA (AA) - Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'la görüşmek üzere Cidde'ye geldi. 

Katar resmi haber ajansı QNA, Katar Emiri Temim'in Suudi Arabistan Kralı Abdullah'la görüşmek üzere başkent Cidde'ye ulaştığını bildirdi.

Katar Emiri'ne, Başbakan Abdullah bin Nasır bin Halife el Sani ve beraberlerindeki "üst düzey resmi heyetin" eşlik ettiği belirtildi. Katar Emiri ve heyetini, Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'nda  Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Naif'in karşıladığı aktarıldı.

Bu ziyaret, Suudi Arabistan ve Katar arasında mart ayında büyükelçilerin çekilmesiyle sonuçlanan diplomatik krizden bu yana ilk üst düzey temas niteliği taşıyor.

Katar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını durduracak ateşkes sağlamak için tüm taraflar ve uluslararası toplumla yoğun diplomasi yürütüyor. 

İki ülke, özellikle Mısır'daki askeri darbe konusunda karşıt politikalar yürütmüştü. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır'daki darbe yönetimine yoğun siyasi ve finansal destek sağlamıştı. Katar ise El Cezire kanalının yayın politikaları ve Mısır'dan kaçan Müslüman Kardeşler üyelerine kapılarını açmak gibi hamlelelerle askeri yönetimin karşısında yer almıştı. Mısır'ın ardından İhvan'ı terör örgütü ilan eden Suudi Arabistan'ın aksine Katar, bu kararı eleştirmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı