Katar Emiri Al Thani: Kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlamaktan memnuniyet duydum

Katar Emiri Al Thani: Kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlamaktan memnuniyet duydum

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Sevgili kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Doha'da ağırlamaktan memnuniyet duydum” ifadesini kullandı

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ardından yurt dışı gezilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç günlük Körfez ziyaretlerinin ikinci durağı olan Katar'ın başkenti Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından Katar Emiri Al Sani ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmeler sırasında Türkiye ile Katar arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50'nci yıldönümü nedeniyle Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani arasında ortak bildiri imzalandı.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Sevgili kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Doha'da ağırlamaktan memnuniyet duydum” dedi.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar’a yaptığı ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Al Thani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ekonomik iş birliğini kardeş Türk ve Katar halklarının ortak çıkarlarını gözetecek bir şekilde gerçekleştirerek bir araya geldiklerini kaydederek, “Sevgili kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Doha'da ağırlamaktan memnuniyet duydum” dedi.

Al Thani ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bölgenin ve dünyanın karşı karşıya olduğu çeşitli zorlukları tartıştıklarını belirterek, bu zorlukları ele almak için uluslararası dayanışmayı güçlendirmenin önemine vurgu yaptıklarının aktardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.