Katar Emiri Al Sani Brüksel'de

Katar Emiri Al Sani Brüksel'de

Al Sani, AB Yüksek Temsilcisi Mogherini ile görüştü

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Servisi ile Katar Dışişleri Bakanlığı arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

AB Komisyonu'nda yapılan açıklamaya göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e gelen Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani , AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüştü.

Açıklamada, ikilinin, AB ve Katar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konularını ele aldığı, bu kapsamda, Katar Dışişleri Bakanlığı ile AB Dış İlişkiler Servisi arasında iş birliği anlaşması imzalandığı kaydedildi.

"İş birliği anlaşması, özellikle özel sektörün geliştirilmesi, araştırma ve yenilik gibi sektörel alanlarda karşılıklı siyasi diyaloğun ve iş birliğinin güçlendirilmesi için temel teşkil edecektir." ifadelerine yer verilen açıklamada, bunların Katar 2030 Ulusal Vizyonu'nda yer alan dönüşüm gündemi için de kilit alanlar olduğu belirtildi.

Açıklamada, Mogherini ve Şeyh Tamim'in, Körfez İşbirliği Konseyi'nde devam eden duruma ve krizin çözümüne yönelik beklentilere ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu belirtilerek, "Mogherini, Körfez uzlaşmasının sağlanması için AB'nin Kuveyt arabuluculuğuna desteğini yineledi. Ayrıca, terörle mücadelenin yanı sıra Suriye, Ortadoğu barış süreci, İran ve Libya da dahil olmak üzere birçok bölgesel mesele ele alındı." ifadelerine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :