Kastamonu'daki FETÖ/PDY davasında karar

Kastamonu'daki FETÖ/PDY davasında karar

Eski Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Osman Turhan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan eski Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Osman Turhan'a 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanma ve "silahlı terör örgütü üyesi olma" iddiasıyla tutuklu yargılanan eski Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Osman Turhan, meslekten ihraç edilen komiser yardımcısı Rıdvan Selçuk ve eski öğretmen Ömer Asan katıldı. Aynı dosya kapsamında yargılanan Hayrullah Orhan ve Yusuf Çetiner'in firari olduğu belirtildi.

Rıdvan Selçuk, savunmasında ByLock kullanmadığını öne sürdü.

Örgüt adına hiçbir faaliyet içinde olmadığını savunan Selçuk, "Ülkeyi bu hallere düşüren, bizi bu hallere düşüren FETÖ'nün Allah belasını versin. Terör örgütleriyle benim hiçbir ilgim yok." dedi.

Osman Turhan da emekli olduğunu söyledi.

Terör örgütü üyesi olmadığını iddia eden Turhan, "Silahlı terör örgütü üyesi olabilmem için cebir veya şiddete başvurmam gerekir. Benim böyle bir durumum söz konusu değildir. ByLock'u telefonuma kurmadım, hiç kullanmadım da." diye konuştu.

Meslekten ihraç edilen öğretmen Ömer Asan ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini dile getirdi.

ByLock yüklediğini kabul eden Asan, "FETÖ/PDY'nin üyesi değilim, bu zamana kadar silahım da olmamıştır zaten. Bu örgütün cemaat maskesi altında faaliyet gösterdiği zamanlarda yapıyla alakam oldu. Sohbetlere katılıyordum. Sohbetlere gitmeyi bıraktıktan sonra zorlama üzerine telefonuma ByLock kurdum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Turhan'ı 7 yıl 6, komiser yardımcısı Rıdvan Selçuk'u 6 yıl 3 ay, Ömer Asan'ı da 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :