Kastamonu'daki FETÖ/PDY davasında karar

Kastamonu'daki FETÖ/PDY davasında karar

"Silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri" iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan biri 6 yıl 3 ay, diğeri de 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı- Üçüncü sanığın dosyasının ise ayrılmasına karar verildi

 Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 2 esnaf, hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgüte yardım etmek" iddiasıyla tutuksuz yargılanan Zekeriya Avni Şengör, Bülent Işık ve Yasin Kutay Ş. ile avukatları katıldı.

Şengör, savunmasında, ilçede bir dönem Zaman gazetesinin dağıtımını üstlendiğini söyledi.

Terör örgütü üyesi olmadığını savunan Şengör, "Kimseden ne himmet ne de para istedim. Terör örgütü üyesi değilim. Suçsuzum ve beratimi istiyorum." dedi.

Işık da terör örgütüyle ilişkisi olmadığını öne sürdü.

Böyle bir suçu kabul etmediğini dile getiren Işık, "Bu örgütle bir alakam ya da örgüte yardımım olmadı. Hiç kimsenin talimatıyla bankaya para yatırmadım." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, Şengör'ün "silahlı terör örgütü üyesi olmak", Işık'ın ise "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardımdan" cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Şengör'ün "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla 6 yıl 3 ay, Işık'ın ise "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardımdan" 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Heyet, Yasin Kutay Ş'nin dosyasının ise ayrılmasına karar verdi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :