Kastamonu'daki FETÖ/PDY davası

Kastamonu'daki FETÖ/PDY davası

Komiser yardımcılığı sınavının sorularını çaldığı iddia edilen sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında komiser yardımcılığı sorularını çaldığı iddia edilen ve hakkında dava açılan eski komiser yardımcısının yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski komiser yardımcısı Niyazi T. katıldı.

Hiçbir terör örgütü ile bağının bulunmadığını savunan Niyazi T, komiser yardımcılığı sınavında 89 puan aldığını söyledi.

Mahkeme heyetinin, sınava kaç kez girdiğini sorması üzerine Niyazi T, "Sınava iki kez girdim. İlkinde kaç puan aldığımı hatırlamıyorum. İlkine çalışmadan, sadece sorular hakkında bilgi sahibi olmak için girdim. Daha sonra 1,5 yıl sınava çalıştım ve girdim. Baraj 87 iken ben 89 puan alarak sınavı kazandım." dedi.

Mahkeme heyetinin, soruları çaldığı yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Niyazi T, "Memurluktan amirliğe geçişte bu tür dedikodular her zaman olur. Benim hiçbir örgütle bağım yok. Soruları kimseden almadım. Ailemden, özel hayatımdan fedakarlık yaparak çalıştım ve kazandım." diye konuştu.

Niyazi T, örgütün sohbetlerine katılmadığNİı, himmet de vermediğini iddia etti.

Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 24 Temmuz'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :