Kastamonu'daki FETÖ/PDY davası

Kastamonu'daki FETÖ/PDY davası

Terör örgütü propagandası yaptığı ve silahlı terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında hakkında dava açılan ve meslekten ihraç edilen Kur'an öğreticisinin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "terör örgütü propagandası yaptığı ve silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan müftülüğe bağlı bir Kur'an kursunda öğretici olarak çalışırken ihraç edilen Emine K. ve avukatı katıldı.

Emine K. savunmasında, örgüte finansman sağlayacak herhangi bir faaliyet içerisinde olmadığını öne sürdü.

Bank Asya'ya ev almak için para yatırdıklarını dile getiren Emine K, "Herhangi bir terör faaliyeti için olmadım. Ev almak için kayıt yaptırdığımız özel bir firmanın taksitlerini Bank Asya aracılığıyla ödedik. Bu bankayla tek bağımız bu." dedi.

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in videosunu paylaştığı yönündeki iddiaları yanıtlayan Emine K, "Paylaştığım iddia edilen tarihte ben hastanede doğum yapmıştım. Böyle bir paylaşımda bulunmam imkansız. Eşim sosyal medya hesabımdan bu paylaşımda bulunmuş, benimle hiçbir ilgisi yok. Hatta daha sonra bu paylaşımla ilgili eşimle tartışmalarımız oldu." diye konuştu.

Örgütle hiçbir bağının olmadığını savunan Emine K, beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 24 Mayıs'a erteledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :