Kastamonu'daki FETÖ/PDY davası

Kastamonu'daki FETÖ/PDY davası

ByLock kullandığı ve "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla yargılanan sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında hakkında dava açılan kişinin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan Hakan Ö. katıldı.

Hakan Ö, duruşmadaki savunmasında, üniversitede ticaretle ilgili bir bölüm okuduğu için akrabasının tavsiyesiyle bir şirkette işe başladığını anlatarak, "Üniversiteden sonra bir süre işsiz kaldım. Şirketin örgütle bağı olduğunu bilmiyordum. Şirkette işe başladıktan sonra Bank Asya'da hesap açtırdılar. Şirket üst yöneticilerinden Ali diye biri bankaya para yatırmamı söyledi. Zaten bir iki ay içerisinde bu para geri çekildi." dedi.

ByLock programını bilmediğini öne süren Hakan Ö, "Üzerime olan hat, şirkette herkes tarafından kullanılıyordu. İncelendiğinde bu ortaya çıkacaktır. Benim bu programla ya da bu örgütle hiçbir bağım yok. Bana bir hat almam söylendi, ben de aldım ve herkes tarafından kullanıldı. Sorulduğu zaman numarasını bile hatırlayamadım." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :