Kastamonu'daki FETÖ/PDY davası

Kastamonu'daki FETÖ/PDY davası

"Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla yargılanan 12'si tutuklu 22 sanık, hakim karşısına çıktı- Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen tutuksuz sanık B.Y, savunmasında, "ByLock"u kullanmadığını ancak "Turkuaz" isimli bir programı k

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 22 kişinin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla 12'si tutuklu, 19 sanık katıldı, 3 kişinin ise firari olduğu belirtildi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen tutuksuz sanık B.Y, savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını ancak "Turkuaz" isminde bir program kullandığını belirtti.

Örgüt tarafından kendilerine Turkuaz programının zorunlu kılındığını belirten B.Y, "Benim bu programı kullanmam için akıllı telefonum yoktu. Bize maddi destek sağlayıp akıllı telefon aldırdılar. Programı telefonuma E.U. isimli kişi bluetooth ile yükledi. Kastamonu'da 'şirket' dedikleri bir yer vardı. Himmet paraları burada toplanıyordu." dedi.

Kendisinin örgütünün dershanesinden ya da kolejinden gelen öğrencilere ders anlattığını ifade eden B.Y, "2015 yılının temmuz ayında Kastamonu'dan ayrıldıktan sonra örgütsel hiçbir bağım kalmadı." diye konuştu.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen tutuksuz sanık B.U. da "17-25 Aralık sürecinden sonra hükümet bizim üzerimize geliyor diye örgüt evlerinde bununla ilgili görüntüler izletiliyordu." ifadelerini kullandı.

Diğer sanıkları ve avukatlarını da dinleyen mahkeme heyeti duruşmayı 14 Mart 2018'e erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :