Kastamonu'daki FETÖ/PDY davası

Kastamonu'daki FETÖ/PDY davası

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan...

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan çeşitli meslek gruplarından 6 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve "Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan Ö.K, M.U, K.O, C.A. ve B.C, tutuksuz sanık A.Y. ile avukatları katıldı.

M.U, duruşmadaki savunmasında 13 yıldır öğretmenlik yaptığını söyledi.

Çalıştığı dönemde vatanı ve milletini seven gençler yetiştirmek için mücadele ettiğini anlatan M.U, "Ben böyle bir insan değilim, silahlı terör örgütü üyeliğini kesinlikle kabul etmiyorum. ByLock kullanmadım. HTS kayıtlarımın ve ByLock dökümümün çıkartılmasını istiyorum." dedi.

Sanıklardan B.C. ByLock kullandığı iddia edilen dönemde kullandığı telefonu getirttiğini belirterek "Telefonun incelenmesini istiyorum. Bu lekenin üzerimden kalkmasını istiyorum." ifadesini kullandı.

Darbe girişimi gecesi Ankara'da darbeye karşı durduğunu öne süren B.C, "O gece Ankara'daydım. 15-20 arkadaşımla Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde darbecilere karşı mücadele ettik. Arkadaşlarım buna şahit. Orada birçok insan şehit olurken ben burada yargılanıyorum. Tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Diğer sanık ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :