Kastamonu'da toplu açılış töreni

Kastamonu'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)- "CHP'de demokratlık falan arama, bunlar devletin milletin değil, kendilerinin emrinde olduğu dönemler var ya, işte o dönemin hayaliyle yanıp tutuşuyorlar. Uyanın beyler, uyanın. Sizin için tatlı bir rüya olan o günler, milletin

KASTAMONU (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP'de demokratlık falan arama, bunlar devletin milletin değil, kendilerinin emrinde olduğu dönemler var ya, işte o dönemin hayaliyle yanıp tutuşuyorlar. Uyanın beyler, uyanın. Sizin için tatlı bir rüya olan o günler, milletin kabusuydu, hepsi de geride kaldı. Artık söz de karar da milletindir, yetki de millete aittir. 16 Nisan, işte bu karanlık dönemin son kırıntılarının ortadan kalkacağı gündür." dedi.

Erdoğan, Kuzeykent Miting Alanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, gençlerden sadece erkeklerin değil, kızların da parlamentoya girmelerinin önünü açtıklarını söyledi.

Gençlerin bunu üniversitedeki arkadaşlarına anlatmasını isteyen Erdoğan, "Kimseyi kandırmasınlar, aldatmasınlar. Biz, kız-erkek gençlerimizin parlamentoya girmesinin önünü açtık. Bunu biz yaptık. CHP ön tıkadı. Şimdi bu oyunu 16 Nisan'da bozmaya var mıyız? Bütün gençlik burada bir olacak. Bir olacağız, iri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız ve inşallah 16 Nisan'da da sandıkları patlatacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın haklarının en büyük savunucuları olduğunu söyleyenlerin, gençlerin yarısının kadın olduğuna bakmadan meseleyi askerliğe bağladığını dile getirerek, "Sorsanız Meclis'i savunuyorlar ama milletvekili sayısının 600'e çıkarak parlamentonun temsil tabanının genişlemesine tahammül edemezler. Niye edemiyorsunuz? Geçmişte senato ve millet meclisi varken sayı kaçtı? Kontenjan senatörleriyle beraber sayı 619'du. Niye bunları konuşmuyorsun? Gel bunları konuş. Konuşamaz, bir taraftan İnönü'yü savunur, halbuki İnönü kontenjandan geldi, orada senatör oldu. Bunları konuşsana. Kendi geçmişinin ne olduğunu bilmeyenlerin gelecek hakkında konuşmaya cüreti olmaz, hakkı olmaz." şeklinde konuştu.

"Onu istemem, bunu istemem." diyenlerin, 1940'lı yıllardaki tek parti CHP'sinin Türkiyesini istediğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hani seçimlerin CHP'nin gösterdiği tek bir listeyi oylamak için açık oy, gizli tasnifle laf olsun diye yapıldığı günler var ya, işte onu istiyorlar. Hani milletin kılığından kıyafetinden dolayı Ankara caddelerine sokulmadığını bilir misiniz? Aşık Veysel bile kendine özgü kıyafetiyle Ankara'ya sokulmamıştır. Nerelerden nerelere geldik. Tek tipçi, dayatmacı o günler var ya, işte o günlere geri gitmek istiyorlar. Hani CHP il başkanları hem il başkanı hem de vali koltuğunda oturuyor... Böyle koltuğu kimse bırakır mı? CHP bu ya. CHP'de demokratlık falan arama, bunlar devletin milletin değil, kendilerinin emrinde olduğu dönemler var ya, işte o dönemin hayaliyle yanıp tutuşuyorlar. Uyanın beyler, uyanın. Sizin için tatlı bir rüya olan o günler, milletin kabusuydu, hepsi de geride kaldı. Artık söz de karar da milletindir, yetki de millete aittir. 16 Nisan, işte bu karanlık dönemin son kırıntılarının ortadan kalkacağı gündür."

- "Yalanlar hakikatleri örtemez"

Ana muhalefetin, yalanların dozunu her gün artırdığının farkında olduklarını aktaran Erdoğan, güneşin balçıkla sıvanamayacağını, komik yalanların ortadaki hakikatleri örtemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydandaki vatandaşlardan 16 Nisan'a kadar durmadan, kapı kapı dolaşıp gerçekleri millete anlatmalarını istedi.

Kendilerinin de şehir ziyaretlerinde, katıldıkları programlarda bu hakikatleri anlatmayı sürdüreceklerini bildiren Erdoğan, "16 Nisan'da tarihi bir oyla ülkemizi yeni yönetim sistemine kavuşturacağız. Yenilikten korkanlara diyoruz ki eğer bu korkuya teslim olsaydık, Türkiye'de geçtiğimiz 14 yılda kazandıklarımızın hiçbirini başaramazdık. Daha delinecek çok dağlarımız var. Ilgaz'ı deldik mi? Biz Ferhatız, Şirin burada. Ferhat dağları deler, biz de dağları deldik." diye konuştu.

Yapılan tüneller ve köprülere muhalefetin hep "hayır" dediğini anımsatan Erdoğan, kendilerinin "evet" diyerek, hepsini yaptıklarını belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale köprüsünün temelini attıklarını hatırlatarak, 2023'te de bitireceklerini yineledi.

Erdoğan, Devrekani ve Taşköprü'nün doğalgaz konusunu çözeceklerinin müjdesini vererek, "Daha kepengi açılacak çok dükkanlarımız var. Daha başı okşanacak çok yetimimiz var. Daha dökülecek çok terimiz var. Gerekirse vatan için, istiklal için, istikbal için dökülecek çok kanımız var. Velhasıl daha yapacak çok işimiz var. Milletimize edecek çok hizmetimiz var. Onun için 16 Nisan'ın yeni bir başlangıcın, yeni bir dirilişin adı olduğunu söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kastamonu Türküsü'nün "Şu dağlar olmasaydı/ Yaprağı solmasaydı/ Ölüm Allah'ın emri/ Ayrılık olmasaydı" dizelerini hatırlatan Erdoğan, "Ölüm Allah'ın emri, Rabbim yeter ki o güne kadar bizi milletimizden ayrı koymasın." dedi.

Erdoğan, anayasa değişikliğiyle milleti layık olduğu geleceği için lazım olan yönetim sistemine kavuşturmak istediklerine işaret ederek, "16 Nisan'da sandıkta vurulacak her 'evet' mührü, 2023 Türkiyesine giden yola döşenmiş bir taş olacaktır. 16 Nisan'da sandıkta vurulacak her 'evet' mührü, 2053 ve 2071 vizyonlarının şekillenmesi için atılmış birer çizgi olacaktır." şeklinde konuştu.

"Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olan Türkiye için 'evet' mi?" diye soran Erdoğan, kişi başına milli geliri üç kat artırdıklarını, IMF'ye olan borcun sıfırlandığını, Merkez Bankasının döviz rezervinin yükseldiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kastamonu'da bugün toplam yatırım bedeli 672 milyon lira olan eser ve hizmetlerin açılışını yaptıklarını anlattı.

Geçen 14 yılda ise Kastamonu'nun 9,5 milyar liralık kamu yatırımıyla buluşturulduğunu anımsatan Erdoğan, yapılan yeni eserlerle bunu 10 milyar liranın üzerine çıkardıklarını söyledi.

Açılışı yapılan eserler arasında 400 yataklı Kastamonu Devlet Hastanesi ve 100 yataklı Devrekhane Devlet Hastanesi'nin bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, "138 milyon liraya mal olan Kastamonu Doğu Çevre Yolu, 82 milyon lira harcanan İnebolu Kastamonu yolu, 32 milyon liraya mal olan İnebolu- Kastamonu Yolu, Sunta köprülü kavşağı önemli eserler arasında yerini alıyor." dedi.

Toplu açılışı yapılan diğer eserlere ilişkin de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını alandakilerle "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şarkısının sözlerini söyleyerek tamamladı.

- Mitingden notlar

Erdoğan, toplu açılış töreninin yapıldığı alana Cumhurbaşkanlığına ait otobüsle vatandaşları selamlayarak geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği toplu açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın yanı sıra bölge milletvekilleri de katıldı.

Öte yandan, Erdoğan, tören alanına geldiği sırada kendisini bekleyen vatandaşlara, ambalajında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine dair ifadelerin yer aldığı fındık paketleri dağıttı.

(Bitti)







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :