Kastamonu'da "Manda Yuvası" filminin galası yapıldı

Kastamonu'da "Manda Yuvası" filminin galası yapıldı

KASTAMONU (AA) - İlyas İlbey'in yönettiği ve başrolünde oynadığı "Manda Yuvası" filminin galası Kastamonu'da yapıldı.Kentteki bir alışveriş merkezinin sinema salonunda gerçekleştirilen...

KASTAMONU (AA) - İlyas İlbey'in yönettiği ve başrolünde oynadığı "Manda Yuvası" filminin galası Kastamonu'da  yapıldı.

Kentteki bir alışveriş merkezinin sinema salonunda gerçekleştirilen galada, oyunculardan İlbey ve Kemal Kocatürk yer aldı.

İlbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, filmin Kastamonu'nun tanıtımına daha çok ağırlık vermek için önemli olduğunu söyledi.

Kentle ilgili dile getirilen "daş düşebülü" levhası konusunda yanlış bilinen yönleri de filmde anlatmak istediğini belirten İlbey, "Ayıyı da işlemedim, lafı oraya getirerek ulusal basında cevap vermeye çalıştım. Benim görevim, filmi ulusal meraya çıkartmak. Onun ötesinde, 'film nasıl iş yapar, kim ne kadar seyreder' onun derdinde değilim. Arkadaşlar, bu bir kültür mirasıdır, benim şeref madalyamdır" diye konuştu.

İlyas İlbey, filmde kullanılan dilin günümüzde unutulmaya başlandığını, yapımdan herhangi bir ticari beklentisinin olmadığını kaydetti.

Galaya, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Üçüncü ve Ahmet Sevgilioğlu, kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Filmin gösteriminin ardından  İlbey ve Kocatürk, sinamaseverlere imza dağıttı ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlyas İlbey'in yönettiği ve rol aldığı, eşi Yasemin Yalçın'ın yapımcılığını üstlendiği  komedi türündeki film, alıştıkları hayatlarıyla, kapıya dayanan sanayileşme arasında sıkışıp kalan Kastamonu'nun Çaykaşı köylülerinin hikayesini anlatıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı