Kastamonu'da FETÖ/PDY davası

Kastamonu'da FETÖ/PDY davası

FETÖ'nün darbe girişiminden bir hafta sonra kendi yazdığı hutbeyi okuyan imam ile örgütle bağı bulunan dernekte yöneticilik yapan imamın yargılanmasına başlandı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 2 imamın yargılanmasına başlandı.

Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanıklar Salim D. ile Musa Ö. katıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden bir hafta sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen hutbeyi okumak yerine kendi yazdığı hutbeyi okuyan sanık Musa Ö, suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Örgütle bir ilişkisinin bulunmadığını iddia eden sanık, "Din mensuplarıyla ilgili mevzuatta imam hatiplerin hutbe okumak ve gerektiğinde hutbe yazmak görevi olduğu belirtilmiştir. Hutbede belirtildiği gibi bir değişiklikten ziyade eleştiri dozunu artırıcı ifadeler vardır. Darbe girişiminde bulunan kişilere ilişkin beddua gayet açıktır. Benim bu söylemim üzerine cemaat yüksek bir sesle amin karşılığı verdi. Benim daha önce de Diyanet hutbeleri dışında okuduğum hutbeler vardır. Okuduğum hutbe 15 Temmuz darbe girişimi sürecine aittir. Bu saldırıyı kim yaptıysa Allah'ın melekleri ve cinlerinin laneti üzerine olsun. Fetullah Gülen'in Allah belasını versin." savunmasını yaptı.

Salim D. ise tanık beyanlarında geçen, "Bu yapıdan olduğunu gizlemezdi." ifadelerini kabul etmedi.

Örgütle ilişkisi bulunduğu belirtilen bir dernekte başkanlık yaptığına ilişkin soru üzerine Salim D, "Derneği üyelerin sayısı azalması nedeniyle kapattık. Benim bu örgütle hiçbir bağım yoktur." dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı 10 Temmuz'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :