Kastamonu'da düğündeki silahlı kavgayla ilgili dava

Kastamonu'da düğündeki silahlı kavgayla ilgili dava

Düğünde ağabeyi ile 2'si çocuk 3 kişiyi yaraladığı iddia edilen sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da düğünde ağabeyiyle çıkan silahlı kavgada 4 kişiyi yaraladığı öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "basit yaralama", "kardeşi kasten öldürmeye teşebbüs" ve "silahla yaralama" suçlarından tutuksuz yargılanan Remzi Kazancı ile olayda yaralananlardan sanığın ağabeyi Zeki Kazancı ve Şule Özbay katıldı.

Sanık Remzi Kazancı, savunmasında ağabeyi Zeki Kazancı ile uzun zamandır arazi konusunda husumet yaşadıklarını söyledi.

Olay günü bir akrabalarının düğününde olduklarını belirten Kazancı, "Sigara içmek için dışarı çıkmıştım. Ağabeyimin üzerime doğru gelirken elini beline attığını gördüm. Bana silah çekeceğini düşünerek ben de silahımı çıkardım ve 3 el yere ateş ettim. Silahımda daha fazla mermi vardı, eğer öldürmek gibi bir kastım olsaydı diğer mermileri de kullanırdım." diye konuştu.

Zeki Kazancı ise kardeşinin kendisini karnından ve bacağından vurarak öldürmeye çalıştığını iddia ederek, "Şikayetçiyim, tutuklu yargılanmasını talep ediyorum." dedi.

Oğuzhan Kayaçal da silahlı kavga sırasında olay yerinden geçen kızının yaralandığını belirterek, "Ben de şikayetçiyim. Tek suçu oradan geçmek olan çocuğum bu kişinin ateş etmesi sonucu yaralandı. Kurşun daha farklı ve öldürücü yerlerine de denk gelebilirdi. Sanığın tutuklu yargılanmasını talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Görgü tanıklarını da dinleyen mahkeme heyeti, sanık Remzi Kazancı'nın tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı 19 Temmuz'a erteledi.

Kastamonu'da 2016 yılındaki düğünde arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan Remzi ve kardeşi Zeki Kazancı kavga etmişti. Ateş açılması sonucu Zeki Kazancı ile caddeden geçen Şule Özbay, Ecrin Kayaçal (6) ve Sarp Özay (5) yaralanmıştı.

Olayın ardından tutuklanan Remzi Kazancı, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :