Kastamonu'da ayının mezarından çıkardığı cenazenin kaybolduğu iddiası

Kastamonu'da ayının mezarından çıkardığı cenazenin kaybolduğu iddiası

Küre ilçesinde mezarından çıkarılan Abdurrahman Karagöz'ün cenazesi kayboldu, mezarlığın çevresinde kefen ve kemik parçalarına, dikenli tellerde bozayı kılları ve ayak izlerine rastlandı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Küre ilçesinde mezarından çıkarılan Abdurrahman Karagöz'ün cenazesi kayboldu, mezarlığın çevresinde kefen ve kemik parçalarına, dikenli tellerde bozayı kılları ve ayak izlerine rastlandı.

Alınan bilgiye göre, geçirdiği rahatsızlık sonucu yaklaşık bir ay önce vefat eden Karagöz, İmralı köyünde ormanlık alandaki mezarlığa defnedildi. Kabristana giden köy sakinleri, Karagöz'ün mezarının baş ve ayak kısmından eşildiğini gördü.

Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye giden Kastamonu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri ile Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Öğretim Görevlisi Alper Ertürk, olay yerinde inceleme yaptı.

Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, defin işlemleri uygun gerçekleştirilmediğinden etrafa yayılan kokudan yaban hayvanlarının bölgeye çekilmiş olabileceğini söyledi.

Mezarlığın etrafını çevreleyen dikenli telde bozayıya ait olduğu tahmin edilen kıllara rastlandığını belirten Ertürk, "Kılların bulunduğu yerin dibinde kefenin bir parçası, diğer kısmı da 10-15 metre uzaklıktaydı. Baş kısmından açılan kısımdaki tahtalarda tırnak izleri tespit edilirken, ayak tarafındaki açıklıkta da kıl parçaları bulundu. Merhumun cenazesi olay yerinde yoktu, sadece kefen parçaları vardı. Topladığımız numuneler inceleme için ilgili kuruma gönderildi" diye konuştu.

Ertürk, merhumun derin gömülmediğine dikkati çekerek, "Mezara gittiğimizde, cenazenin çok derine defnedilmediğini gördük. Bu da merhumun kokusunun yaban hayvanları tarafından duyulmasına yol açmış. Mezar, hem baş hem de ayak kısmından kazılmış, ayak kısmı yeterince derin olmadığından buradan kolayca çıkarılmış. Kesin sonuçlar, mezarlıktan alınan örnekler ışığında çıkacak raporlarla ortaya çıkacak" ifadesini kullandı.

Mezarlığın çevresine fotokapan kurulduğu öğrenildi.

- Olay, Ağlı ilçesinde yaşananları hatırlattı  

Köy muhtarı Yaşar Güleryüz de dün akşam köy sakinlerinden Nazım ve İsmail Demirkol dua etmek için mezarlığa gittiğinde olayın farkına varıldığını anlattı.

Olayı jandarmaya haber verdiğini, incelemede mezarın yakınında kefenin, 150 metre uzaklıkta da kemik parçalarının bulunduğuna dikkati çeken Güleryüz,  "Ayının mezarın ön ve arka tarafını ayaklarıyla kazdığını ve kefeni yırtarak çıkarttığını jandarmanın incelemesinde öğrendik. Merhumun yakınları İstanbul'da yaşıyor, kendilerini durumdan haberdar ettik" bilgisini paylaştı.

Küre ilçesinde yaşananlar, Ağlı ilçesindeki benzer olayı hatırlattı. Yağlıca Mahallesi'nde 52 gün önce defnedilen Halil Ünivar'ın (54) cenazesi, 26 Ekim'de mezarının yakınında parçalanmış halde bulunmuş, bölgede ayı izlerine rastlanmıştı.

Mezarlığa kurulan fotokapanla bir ayı görüntülenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı