Kastamonu'da aşıklar atıştı

Kastamonu'da aşıklar atıştı

Kastamonu Üniversitesi Türk Halk Bilimi Öğrenci Topluluğu'nun düzenlediği "Aşık Günü"nde Aşık İhsan Yavuzer, Kul Nuri ve Rahim Sağlam maharetlerini sergiledi

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da düzenlenen "Aşıklar Günü" programında aşıklar atıştı.

Kastamonu Üniversitesi Türk Halk Bilimi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen "Aşık Günü" etkinliği, üniversitenin Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Topluluk başkanı Zerrin Tavukçu, açılışta yaptığı konuşmada, geçmişini tanımayan toplumların geleceğe sağlam adımlarla yürüyemeyeceğini söyledi.

Bu toprakların köklü ve zengin bir kültürü olduğunu vurgulayan Tavukçu, "Köklü ve zengin kültürümüzün güzelliklerini fark etmek, sevmek ve sevdirmek, kültürümüzü gelecek nesillere taşıyarak sürekliliğini sağlamak büyük önem arz etmektedir. Bizler de bu bilinçle çıktığımız yolda birtakım faaliyetler gerçekleştirdik." dedi.

Topluluk olarak birlik beraberliği güçlendirecek birçok etkinlik yaptıklarını kaydeden Tavukçu, aşıklık geleneğinin yaşatılmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Aşık Murat Piroğlu, söylediği türkülerle salondakilerin beğenisini topladı. Aşık Rahim Sağlam ise aşıklık geleneği hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra sahneye çıkan Aşık İhsan Yavuzer, Kul Nuri ve Rahim Sağlam tarafından aşıklar atışması gerçekleştirildi. Dudaklarına kürdan koyan aşıklar "Dudak değmez" yöntemi ile dudaklarını birbirine değdirmeden atıştılar.

Üç aşığın atışması, dinleyenlerin alkışlarıyla sık sık kesildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :