Kastamonu'da "acemi erler" yemin etti

Kastamonu'da "acemi erler" yemin etti

Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda acemi eğitimlerini tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi

KASTAMONU (AA) - Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda acemi eğitimlerini tamamlayan erler, düzenlenen törende yemin etti.

Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında vatani görevini yapan ve acemi eğitimleri tamamlanan 360. dönem bin 815 er için yemin töreni düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, temel eğitim gören bin 815 kısa dönem er, silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde kenetlenerek yemin etti.

Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakıldığı törende birliğe ilk katılan, spor ve bakım branşlarında başarı gösterenlere protokol tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından konuşan Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş, "Dünyanın hiçbir ordusunda bu kadar kısa sürede askerliğe uyum sağlayan ve bu gurur tablosunu oluşturan millete rastlamak mümkün değildir. En etkili silah, iyi eğitilmiş insandır" dedi.

Geçit töreninin ardından aileler eğitimlerini tamamlayan çocuklarıyla kucaklaştı.

Törene Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Atilla Ateş, Emekli Korgeneral Orhan Köse ve asker aileleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı