Kastamonu'da 184 bin fidan toprakla buluşturuldu

Kastamonu'da 184 bin fidan toprakla buluşturuldu

Orman Genel Müdürlüğünce Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde geçen yıl meydan gelen fırtınada zarar gören 980 dekarlık orman arazisi temizlenerek ağaçlandırıldı, sahaya 184 bin fidan dikildi

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde geçen yıl meydan gelen fırtınada zarar gören 980 dekarlık orman arazisinin temizlenerek ağaçlandırıldığı ve sahaya 184 bin fidan dikildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü Tekçam Şefliği hizmet alanında geçen yıl 13 Mayıs'ta yaşanan şiddetli fırtınada, ormanlık alanlar zarar gördü. Fırtınada zarar gören 980 dekarlık orman, kırık ve devriklerden temizlenerek tekrar ağaçlandırıldı.

Fırtınada devrilen ağaçların ekim ayı itibarıyla üretim işlemlerini tamamlayan OGM, bu işlemleri yaparken arazinin ağaçlandırılma hazırlıklarını da eş zamanlı yürüttü ve fidan dikimi için uygun hale getirilen sahada 184 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Yaban hayatını besin anlamında desteklemek amacıyla meyveli türlerde de ağaçlandırma yapan OGM, alana 2 bin badem, bin alıç ve bin dağ muşmulası fidanı dikti.

Alanda, 180 bin adet karaçam fidanı da toprakla buluşturuldu.

- Orman köylüsüne 2 milyon 542 bin lira kaynak

Orman köylüsüne, kırık ve devrik emvalin üretimi için 2 milyon 235 bin lira, toprak işleme ve arazi hazırlığı için 215 bin lira ve fidan dikimi için 92 bin lira olmak üzere toplam 2 milyon 542 bin lira kaynak aktarıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, fırtına, yangın gibi tabii afetlerin yaşandığı ormanlık alanların hiç vakit kaybedilmeden aynı yıl tekrar ağaçlandırıldığını belirtti.

Eroğlu, "Zarar gören bu orman alanlarını kesinlikle başka bir maksatla kullandırmıyoruz. Taşköprü'de zarar gören bu ormanlık alanı da eski günlerine kavuşturmak için tekrar ağaçlandırdık. Ayrıca bu alanlarda yapılan çalışmalarda orman köylümüzden faydalandık ve onlara önemli bir kaynak aktardık. Kastamonu orman teşkilatımızın güçlü olduğu illerden birisi. Buradaki ormancılık çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :