Kastamonu Havalimanından ilk umre uçuşu gerçekleştirildi

Kastamonu Havalimanından ilk umre uçuşu gerçekleştirildi

THY'ye ait uçakla 127 kişilik umre kafilesi Kastamonu'dan Suudi Arabistan'ın Medine Prens Muhammed bin Abdülaziz Uluslararası Havalimanına hareket etti

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Havalimanından direkt uçuşla Suudi Arabistan'a ilk umre seferi gerçekleştirildi.

Havalimanındaki işlemlerin ardından 127 kişilik umre kafilesi, Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla 04.45'te Suudi Arabistan'ın Medine Prens Muhammed bin Abdülaziz Uluslararası Havalimanına hareket etti.

İlk umre seferinin anısına iki itfaiye aracıyla hareket eden uçağın üzerinde su kemeri oluşturuldu.

Umre yolcularından 36 yaşındaki Özgür Kocabay, AA muhabirine, Kastamonu'dan direkt umre seferlerinin başlamasının güzel bir gelişme olduğunu söyledi. Kutsal topraklara gideceği için çok sevinçli olduğunu ifade eden Kocabay, "Arkadaşlarımızla konuştuğumuzda onlar da çok şaşırmıştı. Herkes Ankara ve İstanbul'dan gidildiğini zannediyordu. İlk kez umreye gidiyorum. Eşimle gidiyoruz. Hac vazifemiz gibi umre vazifemizi yapacağız orada. Çok heyecanlıyım, duyguluyuz" dedi.

- "Çok kısa bir mesafede, çok yorulmadan görevimizi yapacağız"

Güzide Kocabay da Kastamonu'dan direkt umreye gitmenin çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdi. Bu imkanları sağlayanlara teşekkür eden Kocabay, "Çok kısa bir mesafede, çok yorulmadan görevimizi yapacağız. Çok mutluyuz. Allah'a şükrediyoruz. İnşallah kavuşacağız o topraklara" değerlendirmesinde bulundu.

65 yaşındaki Alim Efe de sunulan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Direkt uçuşların devam etmesini temenni eden Efe, bu seferlerin kendileri için konforlu olduğunu kaydetti.

Kastamonu Havalimanında 5 Temmuz 2013'te uçuşlar başlamış, resmi açılış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlığı döneminde 19 Temmuz 2013'te gerçekleştirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :