Kasımi: "Suriye’nin İdlib operasyonuna katılmayacağız"

Kasımi: "Suriye’nin İdlib operasyonuna katılmayacağız"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suriye'nin İdlib operasyonuna katılmayacaklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suriye'nin İdlib operasyonuna katılmayacaklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, başkent Tahran'da gazetecilere yaptığı açıklamada, İran'ın Suriye ordusunun İdlib'de gerçekleştireceği operasyonlara katılmayacağını, İran'ın savaşın yıktığı ülkede ancak danışmanlarının olabileceğini söyledi. Kasımi, "İran'ın politikası Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyor, ülkenin yakında teröristlerden temizleneceğini umuyoruz" dedi.

İdlib'deki teröristlere karşı askeri operasyonlarda insani meseleleri göz önünde bulundurmanın gerekliliğinin altını çizen Kasımi, "İdlib'deki sorunların insanlara hiçbir zarar ve zarara yol açmayacak şekilde çözülmesinde ısrar ediyoruz. Rusya ve Türkiye ile temas halinde" ifadelerini kullandı.

"Suriye'de sadece danışmanlık rolünü üstlenebiliriz"

Kasımi, Suriye'deki askeri operasyonlara İranlı askerlerin katılma olasılığını reddederek, "Birçok kez Suriye'de sadece danışmanlık rolünü üstlenebileceğimizi beyan ettik" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bu ayın başlarında İdlib konusunda yaptığı açıklamalarda, Suriye ordusu ve müttefiklerinin, İdlib'deki terörist gruplara karşı yapacakları yakın askeri operasyonlar sırasında sivillere verilen zararı azaltma çabalarını göstereceklerini duyurmuştu.

Teröristler en az insani kayıpla bölgeden çıkarılmalı

Zarif Tahran'daki Astana görüşmelerinden önce gazetecilere, "Cuma günü Tahran'da liderlerle Astana görüşmeleri yapacağımız ve İdlib'de durumun hassas olduğu göz önüne alındığında, İdlib'deki teröristlerin en az insanı kayıplar bölgeden atılması için çalışıyoruz. Bu konuda Türk yetkilileriyle Türkiye'de, Suriye'deki üst düzey yetkilileriyle de Suriye'de görüşmelerde bulunduk" demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı