Kasım ayı ihracat rakamları

Kasım ayı ihracat rakamları

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu:- "Kasım ayı ihracat performansından memnunuz, ihracatın düzeltilmiş rakamlarla 13 milyar doları aşacağını düşünüyoruz"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kasım ayı ihracat performansından memnun olduklarını belirterek, ihracatın düzeltilmiş rakamlarla 13 milyar doları aşacağını düşündüklerini bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, ihracatın kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5 oranında artarak 11 milyar 952 milyon dolar olduğunu hatırlattı.

Kasım ayı ihracat performansından memnun olduklarını, ihracatın düzeltilmiş rakamlarla 13 milyar doları aşacağını düşündüklerini belirten Zeytinoğlu, "Dolardaki artışın ihracat artışında olumlu etkisi oldu, ancak kısa dönemdeki sıçramalar sanayici ve ihracatçının öngörülerini zorluyor. Bu yüzden son haftalarda TL’deki hızlı değer kaybından endişe duyuyoruz. Bu durum enflasyona ve faizlere baskı yapacaktır. Faiz yatırımcının istediği bir şey değil. Yatırım ortamı da kur artışından olumsuz etkileniyor." ifadesini kullandı.

Zeytinoğlu, ihracatın katma değeri artırmak yoluyla ivme kazanmasını beklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hedeflere ulaşabilmemiz açısından ihracat artışına ivme kazandırmamız gerekiyor. İhracatımızı sürekli ve kalıcı olarak artırabilmek için katma değerli ürün ihracatını hedeflemeliyiz. Başbakanımızın açıkladığı projeye göre teşvik sisteminin yatırımları canlandıracağını düşünüyoruz. Hükümetimizin hayata geçirdiği reform ve desteklerle ihracatın önündeki engellerin kalkmasını bekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :