Kasım ayı ihracat rakamları

Kasım ayı ihracat rakamları

Gaziantep'in ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,7 kayıpla 565 milyon 556 bin dolar olduğu, buna karşılık şehrin en fazla ihracat yapan 5'inci il konumunu koruduğu belirtildi- GSO Başkanı Konukoğlu: - "Daha güçlü bir ekonomiye sahip olursak Tü

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in kasım ayı ihracatının yüzde 3,7 düşüşle, 565 milyon 556 bin dolar olarak gerçekleştiği bildirildi.

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, ihracat rakamlarını değerlendiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, kasım ayında Gaziantep ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,7 kayıpla 565 milyon 556 bin dolar olduğunu belirtti.

Ocak-Kasım 2016 dönemi ihracatın geçen yılın on bir aylık toplamına göre binde 9 azalarak, 5 milyar 707 milyon 717 bin dolar olarak gerçekleştiğine değinen Konukoğlu, Gaziantep'in hem aylık bazda hem ocak-kasım döneminde en fazla ihracat yapan 5'inci il konumunu koruduğunu vurguladı.

Küresel ticarette daralma ve yakın coğrafyada yaşanan sorunlar nedeniyle rekabetin her geçen gün keskinleştiğine dikkati çeken Konukoğlu, bu zorlu koşullara rağmen mücadelesinden vazgeçmeyen, ülkenin dış ticaretine katkısını sürdüren Gaziantepli ihracatçılara teşekkür etti.

- Ortadoğu'ya ihracat düştü, Amerika ve AB ülkelerine satış arttı

Ortadoğu ülkelerindeki düşüşe karşılık Amerika ve AB ülkelerine ihracat artışının devam etmesinin sevindirici olduğuna işaret eden Adil Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Pazar çeşitlemesine odaklanmalıyız. Bütün dünyayı bizim pazarımız olarak görmeli, fırsatları değerlendirmeliyiz. AB ve Amerika ülkelerinin yanı sıra Afrika'da ve Uzakdoğu'da ihracatçılar için ciddi potansiyel mevcut. Rekabetçi olmak ve dünya ihracatından aldığı payı arttırmak isteyen firmalarımız, dış pazarların yapısına göre ürün gamını gözden geçirmeli, teknolojiye ve markaya ağırlık vermelidir. İhracatın büyümeye pozitif katkısını arttırmak gerekmektedir. Dünyada büyük değişimlerin yaşandığı bu dönemde ülke olarak ekonomimizi çok daha güçlü kılmamız gerekiyor. Daha güçlü bir ekonomiye sahip olursak Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin oyunlarını boşa çıkartabilir, büyüme yolculuğuna devam edebiliriz. Gaziantep olarak bizler bu noktada, hiç durmadan azimle çalışarak, daha çok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ihracat gerçekleştirerek şehir olarak üstümüze düşenin en iyisini yapmayı sürdüreceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :