"Kaset komplosu" davası

"Kaset komplosu" davası

Eski CHP Genel Başkanı Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayımlanmasıyla ilgili 171 sanığın yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayımlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Sanık Bayram Ali Devecioğlu, polisliği bırakıp Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak öğretmenlik yaptığı sırada mesleğinden ihraç edildiğini söyledi.

FETÖ üyesi olduğu ve Gülen Bayıllıoğlu'nun dinlenmesine yönelik hazırlanan evrakta imzası bulunduğu suçlamasıyla yargılandığını anlatan Devecioğlu, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Devecioğlu, polisteki ifadesinin baskı altında alındığını öne sürerek, mahkeme huzurundaki ifadesinin kabul edilmesini istedi.

FETÖ üyeliğini reddeden Devecioğlu, örgütle bağı olmadığını, iddia edildiği üzere örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını savundu.

Devecioğlu, Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevliyken Bayıllıoğlu'nun dinlenmesine yönelik hazırlanan ve imzası bulunan iletişime müdahale talep formunun bir uzatma talebi olduğunu belirterek, dinlemenin kendisinden önce de yapıldığını öne sürdü.

Sanık Devecioğlu, tahliyesini ve beraatini istedi.

Başka bir dosyadan tutuklu bulunan sanık eski polis memuru Uğur Eski de bu davada FETÖ üyeliğinden yargılandığını ve ByLock kullandığı öne sürülerek suç isnat edildiğini savundu.

Eski, iddia edilenin aksine ByLock kullanmadığını ve örgüt mensubu olmadığını ileri sürdü.

Yargılandığı başka davada da benzer suçlamaların olduğunu belirten sanık Eski, dosyasının birleştirilmesi talebinde bulundu.

Duruşmaya öğle arası verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :