Kart’tan 2. Hızlı Tren Garı ile ilgili soru önergesi

Kart’tan 2. Hızlı Tren Garı ile ilgili soru önergesi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konya’da yapılacak 2. Hızlı Tren Garı yapımı için sürdürülen proje çalışmaları hakkında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a cevaplanmak üzere yazılı bir soru önergesi talep etti

 Atilla Kart’ın konu ile ilgili soru önergesi şöyle: Devlet Demiryolları’nın Konya’da yapacağı 2. Hızlı Tren Garı yapımı için sürdürülen proje çalışmaları kapsamında, Konya Merkezde kamulaştırma çalışmalarının sürdürüldüğü; ancak bu çalışmalar esnasında, metrekareye 400 TL bedel takdir edildiği, takdir olunan değerin yetersiz olduğu ve hak sahiplerinin mağduriyetine yol açtığı; acele el koymayı gerektiren özel ve olağanüstü bir durum söz konusu olmamasına rağmen neden bu yöntemin uygulandığının anlaşılamadığı ifade edilerek;  önergede ifade edilen sorular dile getirilmiştir.

Mezkûr önergemize süresi içinde cevap verilmediğinden, 23 Şubat 2014 tarihli Gelen Kağıtlar listesinde bu durum ilan edilmiştir. Muhatap Bakan’ın duyarsız tavrına rağmen; konunun önemi ve Konya kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve bu arada Hükümet eliyle yaratılmış olan spekülasyonların önlenmesi amacıyla, mezkûr önergede dile getirilen soruları bir kez daha ilgili Bakan’a yöneltmek gereği doğmuştur; 1-Yasada belirtilen özel ve olağanüstü haller söz konusu olmamasına rağmen, neden acele el koyma yoluna başvurulmuştur? 2-Konya 2. Hızlı Tren Garı yapımı hangi alanda gerçekleştirilecektir? Çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır?  Mevcut Tren Garı faaliyetini sürdürecek midir? 3-Mezkûr önergemize cevap verilmemiş olması, kamulaştırmanın yapıldığı Bölgede spekülatif nitelikteki girişimlere, Hükümet eliyle zemin hazırlandığı anlamına gelmez mi?