Kartal, lidere kenetlendi!

Kartal, lidere kenetlendi!

Atiker Konyaspor, bugün deplasmanda lider Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. Saat 13.30’da başlayacak karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetecek

Spor Toto Süper Lig’de galibiyet serisine başlamak isteyen Atiker Konyaspor, bugün deplasmanda İstanbul Başakşehir ile zorlu maça çıkacak. Liderle kozlarını paylaşacak Anadolu Kartalı, geçen hafta kazandığı Adanaspor maçını taçlandırmak için Başakşehir maçından da galibiyetle ayrılmanın planlarını yapıyor. Hafta boyunca Başakşehir maçına kafa yoran ekibimizde, hazırlıkları dün tamamlandı. Öğleden sonra İstanbul’a giden ekibimiz, artık zorlu maçın başlama saatini bekliyor.

VUKOVİC VE HORA KADRODA YOK!
Atiker Konyaspor’da Jagos Vukovic ve Ioan Hora, Başakşehir maçının ilk 18 kişilik kadrosunda yer almadı. Atiker Konyaspor, zorlu maça iki eksikle çıkacak. Hafta içerisinde yapılan idmanda sakatlanan Jagos Vukovic, bugünkü mücadelede forma giyemeyecek. Eskişehirspor ile yapılan hazırlık maçında sakatlanan Ioan Hora’nın sakatlığı ise henüz geçmediği için riske edilmeyecek. Aykut Kocaman’ın Başakşehir maçında stoper tandemini Selim Ay- Ali Turan ikilisiyle oluşturmayı düşündüğü bilgisine ulaşıldı.

BAŞAKŞEHİR, BİZE TERS
Atiker Konyaspor, bugün deplasmanda karşılaşacağı Başakşehir ile 11.kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce oynanan 10 maçta Başakşehir’in 5, Konyaspor’un ise 1 galibiyeti bulunuyor. Rekabette 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı.  Geçtiğimiz sezon İstanbul'da oynanan maçı Başakşehir 4-0 kazanırken, Konya'da oynanan maç 1-1 berabere bitmişti. Konyaspor rakibi karşısındaki tek galibiyetini 2007-2008 sezonunda 3-2'lik skorla almıştı.

KALKAVAN İLE 10. MAÇ
Atiker Konyaspor, Mete Kalkavan yönetiminde 10.maçına çıkıyor. Atiker Konyaspor, bugünkü Başakşehir maçının hakemi Mete Kalkavan yönetiminde 10.maçına çıkacak. Kalkavan'ın yönettiği 9 maçta yeşil-beyazlı ekip, 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda Mete Kalkavan, Atiker Konyasporlu oyunculara 3 kırmızı ve 20 sarı kart gösterdi. Mete Kalkavan Konyaspor'un geçen sezon maçını yönetmedi. Kalkavan, en son 2014-2015 sezonunda Kasımpaşa maçında düdük çalmıştı.

ESKİ DOSTLAR, RAKİP OLACAK
Başakşehir'de Samuel Holmen ve Mehmet Batdal, Konyaspor maçında eski takımlarına karşı mücadele edecek. Uzun boyuyla kafa toplarında etkili olan Mehmet Batdal, 2010-2011 sezonunun ara transfer döneminde Galatasaray'dan kiralanmıştı. Konyaspor'da sakatlık geçiren 30 yaşındaki oyuncu, ancak ligin son haftalarında forma giyebilmişti. Başarılı oyuncu, Konyaspor formasıyla gol atamamıştı.  Holmen ise geçtiğimiz sezonun başında uzun uğraşlar sonucunda Fenerbahçe'den kiralanmıştı. Yeşil-beyazlı formayla başarılı bir sezon geçiren Holmen, ligde 5 gol, 2 asistlik performans göstermişti. Konyaspor bu sezon başında Holmen ile anlaşmasına karşın, ailevi sebeplerden ötürü İsveçli oyuncu tercihini son anda Başakşehir'den yana kullandı.

EN İYİ SAĞBEK SKUBİC
Atiker Konyasporlu Nejc Skubic Süper Lig ilk 6 haftanın en iyi sağ bek oyuncusu seçildi. Atiker Konyasporlu Nejc Skubic, Lig TV tarafından ilk 6 haftanın en iyi 11’ine seçildi. Sloven yıldız, oylama ile yapılan ankette en iyi sağbek seçildi. Listeye Atiker Konyaspor’dan başka oyuncu giremedi. Nejc Skubic, yeşil-beyazlı formayla şimdiye kadar 32 maça çıktı. Sloven yıldız, bu maçlarda 1 gol atarken, 1 de asist yaptı.