Kartal İmam Hatip Lisesi, Model BM Programı düzenleyecek

Kartal İmam Hatip Lisesi, Model BM Programı düzenleyecek

Programın bu yılki teması "İnsan Onuru ve Müdahaleler" olarak belirlendi

İSTANBUL (AA) - Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ikincisi düzenlenecek Model Birleşmiş Milletler (BM) Programı'nda bu yıl "İnsan Onuru ve Müdahaleler" teması ele alınacak.

Liseden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen program, 9-12 Mart'ta gerçekleştirilecek.

"İnsan Onuru ve Müdahaleler" konusunun işleneceği etkinlikte, komitelerde görev alacak öğrenci büyükelçiler ve delegeler komitelerin gündemindeki sorunlara çözüm önerileri getirecek.

Öte yandan katılımcılar, BM'nin çalışma prensipleri doğrultusunda küresel sorunlara öğrenci penceresinden alternatif çözüm önerilerini içeren sonuç bildirgesi sunacak.

Bu çözüm önerilerini yazılı olarak ortaya koyabilmek adına yoğun müzakere, ikna ve yaklaşım metotları kullanacak katılımcılar, kendi çözüm önerilerine diğer ülkelerin temsilcilerinden paydaşlar bulmaya çalışacak.

Projede görev alacak öğrencilerin, süreç içinde alacakları akademik eğitim ve kazanacakları küresel siyaset tecrübesiyle hem kendi yaşamlarına hem de çevrelerine ışık tutarak yarınlarına katkı sağlamaları amaçlanıyor.

Türkiye'den lise ve dengi okullardan gelecek katılımcı misafirlerin yanı sıra yurt dışından da anadili ya da ikinci dili İngilizce ve Arapça olan bayan ve erkek öğrenciler ile danışman öğretmenleri okulda ağırlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :