Kartal İmam Hatip ile El-Buhari Vakfı Lisesi arasında iş birliği

Kartal İmam Hatip ile El-Buhari Vakfı Lisesi arasında iş birliği

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Malezya Uluslararası El-Buhari Vakfı Lisesi, iş birliğini geliştirmeyi hedefliyor

ALOR SETAR (AA) – Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Malezya Uluslararası El-Buhari Vakfı Lisesi, iş birliğini geliştirmeyi amaçlıyor.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakıf (TÜRGEV), İbni Haldun Üniversitesi ile Uluslararası El-Buhari Üniversitesi iş birliği çerçevesinde 5-6 Mayıs'ta gerçekleştirilen iki günlük programa katılan Kartal Anadolu İmam Hatip lisesi müdürü Mitat Tekçam, AA'ya yaptığı açıklamada, okul olarak uluslararası programlar uyguladıklarını söyledi.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Malezya'nın Alor Setar şehrinde faaliyet gösteren El-Buhari Vakfı Lisesi ile eğitim işbirliklerini geliştirdiklerini anlatan Tekçam, iki lise arasında kardeş okul anlaşması bulunduğunu aktardı.

Tekçam, “Bu iş birliği çerçevesinde bu okulda imam hatip ve uluslararası programlar uygulaması yönündeki çalışmalar devam etmektedir.” dedi.

- İmam hatip öğrencilerine El-Buhari Üniversitesinde eğitim

İki lise arasındaki iş birliğinin ürünü olarak Kartal İmam Hatip Lisesi'nden 25 kişilik öğrenci grubunun şu anda El-Buhari kampüsünde eğitim aldıklarını dile getiren Tekçam, söz konusu iş birliğinin önümüzdeki dönemde de artarak süreceğini kaydetti.

Türkiye ve Malezya arasında eğitim iş birliğinin geliştirilmesi çerçevesinde 5-6 Mayıs'ta Malezya’nın Alor Setar şehrinde TÜRGEV, İbni Haldun Üniversitesi ile Uluslararası El-Buhari Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalanmıştı.

Törene, İbn Haldun Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, İbn Haldun Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Uluslararası El-Buhari Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Muhammed Zeynel Shaari ile diğer yetkililer katılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı