Kart okuyucu ile cezaevine giren HDP'li Baluken hakkında dava

Kart okuyucu ile cezaevine giren HDP'li Baluken hakkında dava

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in, "cezaevine yasak eşya sokmaya teşebbüs" suçundan hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yargılanmasına devam edildi

DİYARBAKIR (AA) - HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in, "cezaevine yasak eşya sokmaya teşebbüs" suçundan hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yargılanmasına devam edildi.

2011 yılında KCK ana davası tutuklularından Hatip Dicle, Fırat Anlı ve Mehmet Ermiş'i Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda ziyarete gittiği sırada üzerinde hafıza kartı okuyucusu ele geçirildiği için hakkında Diyarbakır 3. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılan Baluken'in yargılanması sürüyor.

Baluken'in dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hakkında fezleke hazırlanmasına neden olan davanın duruşmasına sanık Baluken katılmazken avukatı hazır bulundu.

Hakim, dosyaya eklenen belgeleri hatırlatarak, söz konusu hafıza kartı okuyucusunun eşyanın adli emanetten istendiği ancak eşyanın emanet kaydının yapılmadığına ilişkin yanıt geldiğini belirterek, bu nedenle bilirkişi incelemesinin yapılmadığını belirtti.

Sanık Baluken'in avukatı ise müvekkilinin dava kapsamında ifadesinin alındığını belirterek duruşmalardan vareste tutulmasını istedi.

Talebi değerlendiren mahkeme, Baluken'in duruşmalardan vareste tutulmasını, bilirkişi incelemesi için hafıza kartı okuyucusunun mahkemeye gönderilmesi için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Adalet Bakanlığı izniyle 18 Kasım 2011'de Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Hatip Dicle, Fırat Anlı ve Mehmet Ermiş ile görüşmek üzere gelen Baluken'in x-ray cihazından geçirilen montunun cebinde çok girişli olduğu tespit edilen hafıza kartı okuyucusu ele geçirilmişti.

Söz konusu olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken hakkında, "Cezaevine yasak eşya sokmaya teşebbüs" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :