Kars'ta okuma yazma seferberliği

Kars'ta okuma yazma seferberliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında Kars'ta 2 bin 638 kursiyer öğrenim görmeye başladı

KARS (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında Kars'ta açılan kurslara vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Kars Valisi Rahmi Doğan ile eşi Gülden Gülizar Doğan, Namık Kemal İlkokulu'nda ders başı yapan kursiyere başarı dileyip Kadınlar Günü dolayısıyla karanfil dağıttı.

Doğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde devam eden bir kampanya olduğunu hatırlatarak "Bugüne kadar okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız da inşallah bu kurslarla birlikte okuma yazmayı öğrenecek. Burada bunu herkes öğrenecek, öğrenmeden kimseyi göndermeyeceğiz." dedi.

Kursiyerlerden 65 yaşındaki Sevim Parlak da okuma yazmayı öğrenmeyi çok istediğini ifade ederek "Okuma hevesim var, onun için ben de geldim, severek geldim. Daha iki gündür geliyorum, kalem tutmayı, yazı yazmayı öğrendim. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, memnun olduk." diye konuştu.

Kursiyerlerden Muhterem Balta ise daha önce okula gitmediğine işaret ederek "Severek geliyoruz, çok güzel. Bundan sonra da devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun da Kars'ta birçok kursiyerin başvuru yaptığını hatırlatarak "İlimiz genelinde 231 kurs açıldı. Kursa başlamış şu an itibarıyla 2 bin 638 kursiyerimiz var, bunların 2 bin 300 kadın, geri kalanı erkek. Bu sayı gittikçe artıyor."dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :