Kars'ta hayırseverden akülü araç bağışı

Kars'ta hayırseverden akülü araç bağışı

Kars'ta bir hayırseverin bağışladığı akülü araçlar engelli vatandaşlara teslim edildi- Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Acay: "En büyük hedefimiz, engelli kardeşlerimizi dört duvar arasından çıkartmak, toplum içerisine toplumla kaynaştırmak, önemli ol

KARS (AA) - Kars'ta hayırsever bir iş adamı tarafından bağışlanan akülü araçlar, engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, ihtiyaç sahibi engelliler akülü araçlarını almanın sevincini yaşadı.

Kars İl Müdürü Aydın Acay, yaptığı açıklamada, yardımda bulunan hayırsever iş adamına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Temin edilen 16 akülü aracın engellilere teslim ettiklerini belirten Acay, şunları söyledi:

"Biz devlet olarak engelli bireylerin her zaman yanlarındayız, Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı kurulduktan sonar engelli bireylerimize sunulan sosyal hizmetler, ekonomik destekler, istihdam gibi bir çok alanda yeni düzenlemeler yeni yasalarla engelli bireylerin her zaman yanlarında bulunduk. Amacımız farkındalık oluşturmaktı. En büyük hedefimiz engelli kardeşlerimizi dört duvar arasından çıkartmak, toplum içerisine toplumla kaynaştırmak, önemli olduklarını hissettirmek, fırsat verildiğinde yetenekleriyle bir çok kişi gibi hayatlarını idare edebileceklerini inandırmak."

Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Engelliler Birimi Başkanı Faruk Ocak da hayırseverlerden her zaman birşey beklemenin mümkün olduğunu, çünkü hiç bir geliri olamayan engellilerin bunu almasının biraz zor olduğunu ifade etti.

Engellilerin destek olunduğu zaman bütün engelleri aşabileceklerini aktaran Ocak, "Bizim amacımız engellileri ayağa kaldırmak, kendi işlerini kendileri yapacak seviyeye getirmek. Bizim onlara bakış açımız, onlara acımak değil. Acıyan insanlara biz daha çok acıyoruz, neden mi? Çünkü yapmak istediklerimizi yapamayan insanlarla dolu çevremiz. Biz diyoruz ki; bir olalım önümüzdeki engelleri kaldıralım." diye konuştu.

Acay ve Ocak daha sonra engellilere akülü araçlarını teslim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :