Kars'ta besicilerden "çamur" eylemi

Kars'ta besicilerden "çamur" eylemi

Bir grup besici, hayvanlarını satmak için getirdikleri pazar alanının çamurlu olduğu gerekçesiyle yol kapatma eylemi yaptı- Besicilerden Avcı:- "Vatandaşlar ve hayvan alıcıları, pazara çamurlu olduğunu görünce gelmiyor"

KARS (AA) - Kars'ta bir grup besici, hayvanlarını satmak için getirdikleri pazar alanının çamurlu olduğu gerekçesiyle yol kapatma eylemi yaptı.

Kars-Ardahan karayolunda yer alan hayvan pazarındaki besiciler, çamurlu olması yüzünden müşterilerinin pazar alanına gelmediğini öne sürüp bu duruma tepki göstermek için bir araya geldi.

Besiciler, daha sonra büyükbaş hayvanları ile toplandıkları karayolunu trafiğe kapattı.

Yaklaşık bir saat eylemlerine devam eden besiciler, olay yerine gelen polislerin ikna çabasıyla yolu yeniden ulaşıma açtı.

Besicilerden Metin Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazarın bakımsız olduğunu ifade ederek, "Yeni pazar alanına taşınmayı bekliyoruz. Belediye Başkanı ile görüştük kepçe gönderecek burayı temizleyecekler. Mart ayı sonunda yeni pazar alanına taşınacağız." dedi.

Şerafettin Avcı da çamur ve bakımsızlık nedeniyle pazarda müşteri kaybı yaşadıklarını dile getirerek, "Vatandaşlar ve hayvan alıcıları, pazara çamurlu olduğunu görünce gelmiyor, tuvalet sıkıntısı var. Vatandaşlar pazar alanına girmeyince besiciler hayvanlarını satmak için yol kenarına indirmek zorunda kalıyor." diye konuştu.

Besiciler, protesto eylemlerinin ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :