Karslı Mucit, Ot Biçme Makinesi Motoruyla Araba Yaptı

Karslı Mucit, Ot Biçme Makinesi Motoruyla Araba Yaptı

Sarıkamış'ta yaşayan Sinan Kaya, ot biçme makinesi motoru, el arabası tekeri, motosiklet, bisiklet ve hurda parçaları kullanarak saatte 60 kilometre hıza ulaşabilen araç yaptı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, üniversite mezunu Sinan Kaya, ot biçme makinesi motoru, el arabası tekeri, motosiklet, bisiklet ve hurda parçaları kullanarak saatte 60 kilometre hıza ulaşabilen bir araç yaptı.

ÇOCUKLUK HAYALİYDİ

Maliye bölümünden mezun olduktan sonra televizyon ve beyaz eşya tamirciliğine başlayan 24 yaşındaki Sinan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaştan beri araba yapma hayali kurduğunu belirtti.

OT BİÇME MAKİNESİ MOTORUNU KULLANDI

Evde atıl duran araçları bir araya getirerek bir araç tasarladığını anlatan Kaya, ot biçme makinesi motoru, el arabası tekeri, motosiklet, bisiklet ve hurda parçaları kullandığını kaydetti.

40 GÜNDE TAMAMLADI

Kaya, şunları söyledi:

"Küçük yaştan itibaren dükkandaki aletleri kullanmayı biliyorum. Dükkanımızın arkasında böyle bir arabayı yapmayı tasarladım. Yaklaşık 40 gün içinde aracı tamamladım. İnternet üzerinden bazı parçalar getirttim. Sonuçta iki kişinin rahatlıkla bineceği araba ortaya çıktı. Birkaç kez deneme sürüşü yaptım. Şimdi son test sürüşü yaptıktan sonra eksiklerini tespit edip ona göre düzenleme yapacağız. Tabii ileride bu tür araçları köylüler eşya taşımada, ormandan kozalak getiren vatandaşlar arkasına römork bağlayarak kullanabilirler. Bu, ilk denemem. İleride kendim için tasarlayıp trafikte kullanabileceğim araba yapmayı düşünüyorum. Şu an KPSS sonucuna göre atama bekliyorum. İşe girdikten sonra kendime ait profesyonel arabayı yapmaya başlayacağım."

60 KM HIZA ULAŞABİLİYOR

Kaya, aracının 60 kilometre hıza ulaşabildiğini ifade etti.

Mahalle sakinleri ise Sinan Kaya gibi çalışan, üreten, bu tür araçları icat eden gençlerin önünün açılması ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.