"Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri" başladı

"Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri" başladı

İSTANBUL (AA) - "Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri" Beylikdüzü'nde başladı. Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Platformu'nun düzenlediği, İstanbul Büyükşehir...

İSTANBUL (AA) - "Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri" Beylikdüzü'nde başladı.

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Platformu'nun düzenlediği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi'nin desteklediği etkinliğin açılışı Beylikdüzü 15 Temmuz Meydanı'nda yapıldı.

Platformun Genel Koordinatörü Burçay Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin İstanbul'a kültürlerini ve yöresel ürünleri tanıtmak olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliği de pekiştirmek istediklerini dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:

"Toplam 3 bin 600 metrekarelik etkinlik alanında, Kars, Ardahan ve Iğdır'a ait tüm yöresel ürünler olacak. Kazdan kaşara ve Kağızman eriklerine her yöresel ürünümüz stantlarda görülebilecek. Bununla birlikte vatandaşların kültürümüzü tanıma fırsatları olacak. Tanıtım Günlerinde toplam 250 standımız mevcut. Platformumuz da 250 derneğin birleşmesinden oluşuyor. Dolayısıyla tanıtım günlerinin gerçekleştiği çadırlarımızda derneklerimiz 2'ye bölünmüş durumda. Alanda bir tarafta kültür çadırımız bir tarafta da gıda çadırımız var. Gıda çadırında yöresel ürünleri sergiliyoruz, kültür çadırında da konserlerimizi yapıyoruz. Buraya herkesi davet ettik. Soğuk memleketin sıcak insanlarını gelip tanısınlar diyoruz."

Etkinliğin açılışına, AK Parti Kars Milletvekili ve eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, İstanbul Milletvekili Tülay Kanarca, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'nin yanı sıra çok sayıda ilçe belediye başkanı ve bürokrat katıldı.

Birçok sanatçının konser de vereceği Tanıtım Günleri 22 Ekim'e kadar devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :